Ελλάδα

Φυλάκιση 20 μηνών στον Μανιαδάκη για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Σαλμά

Ο κ. Μανιαδάκης δεν έπεισε το δικαστήριο ότι, δήθεν κατέθεσε δεχόμενος πιέσεις από την τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους τότε επίκουρους Εισαγγελείς.

Φυλάκιση 20 μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα της Novartis Νίκο Μανιαδάκη, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο πρώην υφυπουργός Υγείας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, σχετικά με όσα είχε καταθέσει σε βάρος του ο κατηγορούμενος, στο πλαίσιο της έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς με το ψευδώνυμο «Γιάννης Αναστασίου».

Το δικαστήριο μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση, αργά τη νύχτα, έκρινε ένοχο τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και σύμβουλο υπουργών Υγείας Νίκο Μανιαδάκη, για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του Μάριου Σαλμά και συγκεκριμένα για όσα είχε καταθέσει στην εισαγγελία Διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2018.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι, δήθεν κατέθεσε δεχόμενος πιέσεις από την τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους τότε επίκουρους Εισαγγελείς Χρήστο Τζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως ο Μανιαδάκης ως προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου» είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς το Ιανουάριο του 2018 κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, για τον οποίο μεταξύ άλλων είχε πει ότι «ήταν διάχυτη η φήμη στον χώρο των φαρμακευτικών εταιρειών ότι στον συγκεκριμένο χώρο και στα πλαίσια των ανωτέρω συναντήσεων (σ.σ.: με εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών) ο Μ. Σαλμάς λάμβανε παρανόμως χρήματα ως δώρα προκειμένου να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών». Ο ίδιος είχε τότε υποστηρίξει επίσης: «Σε μία περίπτωση αμέσως μετά από συνάντηση με εκπροσώπους φαρμακευτικής επιχείρησης, την οποία δεν μπορώ να προσδιορίσω, είδα ότι στην εσωτερική τσέπη του σακακιού του σακακιού του υπήρχε μεγάλη δεσμίδα χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ».

Ο εισαγγελέας της έδρας, είχε προτείνει να κριθεί ένοχος ο Μανιαδάκης για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και καταμήνυσης και όχι για αυτό της συκοφαντικής δυσφήμισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Φωτιά στον Ασπρόπυργο: «Ήταν εμπρησμός από Ρομά», λέει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου
Τι ψάχνουν στα αμπάρια της ΕΥΠ οι «Τρείς Σωματοφύλακες»
Chevron Right