Ελλάδα

Φωτιά: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη σε 15 περιοχές

Σε 15 περιοχές το «καμπανάκι» για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Τρίτη 6/8.

Σε υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς θα βρίσκονται αύριο, Τρίτη 6 Αυγούστου Αττική, περιοχές της Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, τμήματα της Θεσσαλονίκης και της Πελοποννήσου, η μισή Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου, του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η Πολιτική Προστασία έθεσε τις 15 περιοχές στην κατηγορία τύπου 3 (υψηλός κίνδυνος) για την πιθανότητα εκδήλωσης φωτιάς, παρά το ότι η θερμοκρασία έχει «πέσει» λίγο, με τον κίνδυνο να υπάρχει ακόμη.

Οι περιοχές που θα βρίσκονται την Τρίτη σε υψηλό κίνδυνο:

  • Αττική
  • Περιοχές της Στερεάς Ελλάδας
  • Περιοχές της Δυτικής Ελλάδας,
  • Θεσπρωτία,
  • Πρέβεζα,
  • Αργολίδα,
  • Κορινθία,
  • Μεσσηνία,
  • Κιλκίς,
  • Θεσσαλονίκη,
  • Ηράκλειο
  • Λασίθι,
  • Δωδεκάνησα,
  • Νησιά του Βορείου Αιγαίου
  • Νησιά του Ιονίου

fout_82e4d.jpg

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Ιπτάμενος» και χάλκινος ο Καραλής με 5,90: Πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο επί κοντώ από το 1956
Santorini at breaking point: The impact of mass tourism on Greece’s iconic island
Chevron Right