Ελλάδα

Πυροβολισμός 16χρονου: Ρομά καταγγέλλουν πως ο αστυνομικός ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής

Ο επικεφαλής της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ είπε ότι «ακούγονται διάφορα για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι».

Απολογείται τις επόμενες ώρες ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος σύμφωνα με ιατροδικαστική εξέταση φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η κοινότητα των Ρομά βρίσκεται σε αναβρασμό για τέταρτη μέρα, ενώ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος, προχώρησε σε καταγγελίες, τονίζοντας το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα από τον άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Μιλώντας στον ANT1, ο επικεφαλής της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ είπε ότι «ακούγονται διάφορα, ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος επίσημα να μας πει αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο;» ρώτησε.

Ο κ. Πάντζος σημείωσε πως «κανένας άνθρωπος δεν ξυπνάει το πρωί να πάει να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Εδώ, όμως, μιλάμε για ένα γεγονός, κλοπή βενζίνης, πλημμέλημα, παραβατική πράξη… πήγε να βάλει βενζίνη και δεν πλήρωσε. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί πίνουν καφέ στο ίδιο βενζινάδικο. Ενημερώνονται εκείνη την στιγμή. Γνωρίζουν ότι η παράβαση είναι για 20 ευρώ».

«Θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολύ πιο ψύχραιμα, να βρουν άλλο τρόπο να σταματήσουν το ανήλικο παιδί και το όχημα, να μην κάνουν χρήση όπλου, να μην υπάρχει καταδίωξη, να κινδυνεύσουν κι άλλες ζωές. Θα έπρεπε να επικρατήσει αυτή η λογική… για να κάνουν χρήση (όπλου) οι αστυνομικοί, πρέπει να πάρουν από ανώτερους εντολή, πάνω σε καταδίωξη» πρόσθεσε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Έρχεται νέα κακοκαιρία - Επικίνδυνη η Κυριακή με πολύ νερό
Δηλητηριώδη βέλη από Στέφανο Μάνο κατά Μητσοτάκη και κυβέρνησης
Chevron Right