Τσελέντης: Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό στην Αλβανία από το 1926

Θα επηρεάσει ο σεισμός της Αλβανίας την Ελλάδα; Η εκτίμηση του Άκη Τσελέντη
Τσελέντης: Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό στην Αλβανία από το 1926
iEidiseis

iEidiseis

20:40 - 26/11/2019
Τελευταία ενημέρωση: 21:05 - 26/11/2019

Στο ερώτημα αν ο ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» την Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης μπορεί να επηρεάσει και την Ελλάδα κλήθηκε να απαντήσει στον Alpha ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

«Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό στην Αλβανία από το 1926» επεσήμανε ο ίδιος. «Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έγινε σε μία περιοχή πολύ κοντά στα Τίρανα σε μία χώρα που έχει άθλιο αντισεισμικό μηχανισμό, οι κατασκευές είναι άθλια φτιαγμένες και πολλές από αυτές έχουν και πολεοδομικές παραβάσεις γι’ αυτό είχαμε και αυτές τις καταστροφές», τόνισε ο κ. Τσελέντης.

Επιπλέον τόνισε ότι «οι μετασεισμοί ίσως να είναι πιο επικίνδυνοι από τον κύριο σεισμό, καθώς έχουν επιβαρυνθεί τα κτίρια και μπορούν να προκληθούν ευκολότερα καταστροφές».

Για το αν ο σεισμός μπορεί να επηρεάσει ελληνικά ρήγματα: «Είμαι κατηγορηματικός, αποκλείεται. Βέβαια υπήρχε σύμπτωση το πρωί, καθώς έγινε σεισμός νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου λίγες ώρες μετά τον σεισμό της Αλβανίας και έτσι πολύ υπέθεσαν ότι ήταν μετατόπιση του επικέντρου. Αυτό είναι λάθος».

«Ο μηχανισμός γένεσης είναι τέτοιος και η απόσταση είναι σχετικά μεγάλη και αποκλείεται να επηρεάσει τα ελληνικά ρήγματα», συμπλήρωσε.

{https://youtu.be/culfx30xuyw}

Πηγή βίντεο: Alpha

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός στην Αλβανία: Στους 18 οι νεκροί - Ώρες αγωνίας για τους εγκλωβισμένους

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων