Ελλάδα

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα για τις νέες ταυτότητες»

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αναφορές σε σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για «γκάφα» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τα δακτυλικά αποτυπώματα στις νέες ταυτότητες, που το υποχρέωσαν σε δεύτερη υπουργική απόφαση για να τα εντάξουν στα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

 

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι «στην πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 27 Απριλίου 2018, δεν είχαν ενταχθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα στα χαρακτηριστικά ασφαλείας των νέων ταυτοτήτων, καθώς δεν είχε οριστεί σχετική υποχρέωση των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και μόλις τον περασμένο μήνα (Απρίλιος 2019) η υποχρέωση αυτή συμπεριλήφθηκε στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

«Στο πλαίσιο αυτό η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (8200/0-181621/2019, ΦΕΚ 1671, Β’, 14 Μαΐου 2019) με την οποία τροποποιήθηκε η αρχική, αποτελεί εναρμόνιση στον ευρωπαϊκό κανονισμό», επισημαίνει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Με βάση τα παραπάνω οι αναφορές στα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Στις 8 Ιουνίου το Athens Pride 2019
4,1 εκατ. σε δήμους για τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών σταθμών
Chevron Right