Ελλάδα

Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι για την Ηλεία

Σε αυξημένη επιτήρηση από τον ΟΑΣΠ έχει μπει η περιοχή της Ηλείας όπου τις τελευταίες ημέρες εκδηλώνεται έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επισήμανε ότι «η σεισμική δραστηριότητα ανησυχεί όπως είναι φυσικό τους κατοίκους.

Χθες, ο σεισμός έφθασε τους 4,9 βαθμούς Ρίχτερ, ενώ είχαμε τέσσερις σεισμικές δονήσεις με μέγεθος 4-5 Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυλλήνης και Κατακόλου».

Όπως είπε ο κ. Λέκκας, «η κορύφωση αυτών των φαινομένων έβαλε αυξανόμενη επιτήρηση στον ΟΑΣΠ και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών προκειμένου να δούμε την εξέλιξη».

Πάντως, το χαμηλό εστιακό βάθος (6,4 χλμ) συνετέλεσε στο να δημιουργηθεί η εντύπωση στους κατοίκους ότι πρόκειται για σεισμό μεγαλύτερου μεγέθους.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
120 δόσεις: Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα
Αντίστροφη μέτρηση για την αυλαία των Ράδιο Αρβύλα
Chevron Right