Κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ από την προσεχή Κυριακή 29 Μαρτίου.
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA», o υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα εμπορίου, Νίκος Παπαθανάσης, σημείωσε ότι τις Κυριακές που λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορονοϊου «δεν είχαν κίνηση. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν».
Μετά από αυτή την εξέλιξη και με βάση την ομαλοποίηση της κίνησης στα σούπερ μάρκετ μετά τον πανικό των πρώτων ημερών δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή και στο διευρυμένο ωράριο που ισχύει σήμερα και να επανέλθουν τα σουπερ μάρκετ στο προηγούμενο καθεστώς ωραρίου. Θυμίζουμε οτι πλέον τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά από τις 7:00 έως και τις 22:00.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας χθες στο Action24 δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λέγοντας «αυξήθηκε το καθημερινό ωράριο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και θα επανεξεταστεί η κατάσταση αναλόγως της ομαλοποίησης της αγοράς. Αυτή την Κυριακή υπήρχε στα σούπερ μάρκετ η μισή κίνηση από μια καθημερινή. Υπάρχουν δύο θέσεις, μία εκφράζεται από τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ και τους εργαζόμενους, που λένε ότι το διευρυμένο ωράριο είναι εξοντωτικό και μία από τους καταναλωτές, που θέλουν περισσότερες ώρες λειτουργίας. Θα εξετάσουμε τα στοιχεία και θα αποφασίσουμε. Το πρόβλημα για εμάς είναι να μην υπάρχει συνωστισμός» σημείωσε ο υπουργός.
Διαβάστε ακόμη:
Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα
Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω
Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market
Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα