Δημήτρης Ινδαρές: H δαιμονοποίηση της οικογένειάς μου που είναι εξοργιστική - Θα φανούν όλα (video)

Για την περιπέτεια που πέρασε μετά την επέμβαση της αστυνομίας στο Κουκάκι, μίλησε ο Δημήτρης Ινδαρές - «Η ίδια η πραγματικότητα θα δείξει την οικογενειακή τραγωδία, που έβγαλε την οικογένειά μας στα μανταλάκια, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου»
Δημήτρης Ινδαρές: H δαιμονοποίηση της οικογένειάς μου που είναι εξοργιστική - Θα φανούν όλα (video)
Πηγή: YouTube / OPEN TV
iEidiseis

iEidiseis

20:12 - 20/12/2019
Τελευταία ενημέρωση: 20:27 - 20/12/2019

Για την περιπέτεια που πέρασε μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη στο Κουκάκι, που γειτνιάζει στην οικία του επί της οδού Ματρόζου, μίλησε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές το βράδυ της Παρασκευής (20/12).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τ/Σ Open, ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στο σκέλος της δικαστικής του περιπέτειας σημειώνοντας πως «με τη σημερινή αναβολή που πήραμε στο δικαστήριο, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος για να πάρουμε την απαραίτητη απόσταση από τα γεγονότα, δίνεται ο χρόνος να εμφανιστούν στοιχεία από τους γείτονες, από τους ανθρώπους που παρακολουθούσαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο και τη δική του έκπληξη αυτά που έγιναν στην ταράτσα».

«Είναι πολύ χρήσιμη αυτή η απόσταση για να καταλαγιάσουν και τα πάθη και να πάρουν τα πράγματα τις πραγματικές τους διαστάσεις», προσθέτει.

➤ Κουκάκι: Στις 15 Μαΐου οι δίκες των 9 συλληφθέντων

«Αυτό που θέλω εγώ να καταθέσω», συνεχίζει ο κ. Ινδαρές, «είναι ότι ανήκω σε μια κατηγορία πολιτών που απεχθανόμαστε τη στράτευση στα μέτωπα τα πολεμικά, που πιστεύουμε στη μετριοπάθεια, τη λογική, τη νομιμότητα. Είναι πάρα πολύ συγκινητική η ανταπόκριση των συναδέλφων, των φίλων μου. Συμπαραστάθηκαν σε αυτό που συνέβη: την ανεπιθύμητη, δύσκολη δημοσιότητα και σε αυτό το σκηνικό της βίας και της ακραίας πόλωσης. Εύχομαι η πόλωση να μην θολώσει την ουσία των πραγμάτων».

Όσο για τη σχέση που του αποδίδεται με την κατάληψη, ο ίδιος ανέφερε: «Έχουμε την ατυχία να έχουμε αυτή τη γειτνίαση. Από εκεί και πέρα τι άλλο να πω. Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους. Η ίδια η πραγματικότητα θα δείξει την οικογενειακή τραγωδία, που έβγαλε την οικογένειά μας στα μανταλάκια, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου. Έδωσε την ευκαιρία σε σχολιαστές που αγνοούν τα γεγονότα, βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα και εμείς είμαστε όμηροι μιας πόλωσης ανάμεσα στους μεν και τους δε».

Για την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να πάρει το όπλο αστυνομικού, ο σκηνοθέτης απάντησε λέγοντας «εγώ δεν το άκουσα θεσμικά σε κανένα επίπεδο. Υπάρχουν άλλα πράγματα δυσάρεστα για μένα, μια δαιμονοποίηση της οικογένειάς μου που είναι εξοργιστική».

Ο κ. Ινδαρές αναφέρθηκε και στη σχέση με την κατάληψη που αποδίδεται από την αστυνομία στα δυο του παιδιά: «Ένας άνθρωπος ο οποίος κάνει την άσκησή του, δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και δεν έχει τον χρόνο άλλωστε να ασχοληθεί, ο άλλος που είναι φοιτητής στην Πάτρα και έχει έρθει μόνο από την προπαραμονή για να κλάψουμε τον σκύλο μας που τον χάσαμε προχθές…».

«Είναι ένας πόλεμος που δεν γίνεται για πρώτη φορά κάτω από την πόρτα μας εξαιτίας αυτής της γειτνίασης. Έχει γίνει και άλλη επιτυχής επέμβαση της αστυνομίας, ξέρουν πάρα πολύ καλά πώς γίνεται το πέρασμα στην ταράτσα. Γι’ αυτό είναι ακατανόητο ό,τι έχει γίνει. Θα φανούν όλα. Είναι προφανές», κατέληξε ο σκηνοθέτης.

{https://youtu.be/zhj4t8IaiD8}

Βίντεο - ντοκουμέντο

Σε ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε ο ίδιος σταθμός χθες, ακούγεται ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές, να ξεσπά σε βάρος των αστυνομικών.

«Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς», ακούγεται να λέει.

Τα λόγια του καταγράφονται από τους γείτονες: «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη από κάτω», ανέφερε ο σκηνοθέτης.

{https://youtu.be/6kqwO1FAtO4}

Πληροφορίες - βίντεο: OPEN TV, Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύζυγος Δ. Ινδαρέ: Ο άντρας μου ήταν με κολάρο, είχε χτυπήματα παντού

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων