Ναυτικοί πράκτορες: Ζητούν μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό

Aνάγκη μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό στη διακίνηση φορτίων με πλοία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ναυτικών πρακτόρων
Ναυτικοί πράκτορες: Ζητούν μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό
iEidiseis

iEidiseis

20:59 - 07/02/2020

Την ανάγκη μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό στα λιμάνια, ιδιαίτερα στη διακίνηση φορτίων με πλοία, επεσήμανε ο πρόεδρος των Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναυτικών Πρακτόρων Ελλάδος, Βασίλης Καμπάκης στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.

«Είναι βασικό να ληφθούν μέτρα για να μην εμποδίζεται η διακίνηση ανθρώπων, πλοίων και εμπορευμάτων» είπε ο κ. Καμπάκης.

Τόνισε ότι θα ήταν καλό στα λιμάνια της χώρας να υπάρχει υγειονομικός έλεγχος στο πλοίο , πριν αυτό δέσει στο λιμάνι, παρουσία γιατρού, και μετά να δίνεται η έγκριση, σε σύντομο χρόνο, για την αποβίβαση ανθρώπων και φορτίων.

Ο κ. Καμπάκης επεσήμανε οι υγειονομικοί έλεγχοι στο χώρο των λιμανιών, εκτός από την προστασία της δημόσιας υγείας, συμβάλουν και στην δημιουργία κλίματος καλής ψυχολογίας στην εμπορική δραστηριότητα, ώστε να μπορούν να προληφθούν μελλοντικοί κίνδυνοι για την οικονομία, όπως π.χ. το ενδεχόμενο μειώσεων , ή ακυρώσεων παραγγελιών από το εξωτερικό.

«Θα πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά για τον ιό, που έχει εμφανιστεί, γιατί κατά τη γνώμη μου αν έρθει και δέσει με την οικονομική κρίση τώρα, έστω και στο τελείωμα της, θα χειροτερέψει τα πράγματα» είπε ο κ. Καμπάκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκτελωνιστές, μέλη ενώσεων εργαζομένων του λιμανιού και εργαζόμενοι ναυτιλιακών εταιριών, κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων