Ελλάδα

Άλκης Καμπανός: «Μετάνιωσα που βρέθηκα εκεί», κατέθεσε κατηγορούμενος – Τι είπε για το δρεπάνι

Όταν τελειώσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, σειρά έχει η πρόταση της Εισαγγελέα.

Συνεχίζονται οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Οι εννέα από τους συνολικά 12 κατηγορουμένους της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού έχουν ήδη απολογηθεί και απομένουν τρεις ακόμη κατηγορούμενοι μένει να δώσουν τις εξηγήσεις τους στο δικαστήριο.

 Πρόκειται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για τον οδηγό του τρίτου οχήματος που συμμετείχε στην επίθεση και δύο επιβάτες του ίδιου αυτοκινήτου, ένας εκ των οποίων κατηγορείται ότι έφερε δρεπάνι και ο άλλος ένα μεγάλο ξύλο.

Τον κύκλο των απολογιών ξεκίνησε ο 22χρονος που είχε παραδεχτεί ότι κρατούσε το δρεπάνι, με το οποίο, σύμφωνα με τις δικές του παραδοχές, είχε προκαλέσει τραύματα στον άλλο νεαρό, τον φίλο του Άλκη. Ανέβηκε στα σκαλάκια, είπε, είδε ένα παιδί που πήγε να πηδήξει από το τοιχάκι, σήκωσε το δρεπάνι και το χτύπησε στον γλουτό και συνέχισε λέγοντας: «Έχω μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκα εκεί» και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη, αν και όπως είπε, δεν είναι αρκετή για να τον φέρει πίσω. Τόνισε ακόμη, ότι βρέθηκε σχεδόν τυχαία εκεί, αν και είχε ακούσει νωρίτερα στον σύνδεσμο των οπαδών το σούσουρο για την οργάνωση της επίθεσης.

Ολοκλήρωσε την απολογία του ο 10ος κατηγορούμενος που κρατούσε το δρεπάνι και σημείωσε τρεις ουσιώδεις αλλαγές στην απολογία του σε σχέση με την ανάκριση παραδεχόμενος ότι «τα μπέρδεψα, δεν ήταν αλήθεια αυτό που είπα» και σχετικά με τα εξής σημεία.

Το πρώτο είναι ότι υποστήριξε ότι πήρε το δρεπάνι από τον σύνδεσμο των οπαδών και όχι ότι το βρήκε στο αυτοκίνητο που επέβαινε. Το δεύτερο είναι ότι το νόημα να περιμένουν λίγο το έκανε ο συνοδηγός του πρώτου αυτοκινήτου, δηλαδή ο δεύτερος κατηγορούμενος που κατάφερε ένα από τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Άλκη και όχι ο οδηγός όπως είπε ότι είχε πει τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Βέβαια ο εισαγγελέας παρατήρησε ότι ποτέ δεν είχε κάνει αναφορά σε αυτό και ότι πρώτη φορά κάνει αναφορά. Και το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι «μπέρδεψα όταν είπα ότι ο 9ος κατηγορούμενος χτύπησε με το μαχαίρι κάραμπιτ τον Άλκη, έκανα λάθος, κάπως τα μπέρδεψα». Αναφορικά με το τι έκανε είπε «ανέβηκα κάποια σκαλάκια, είδα ένα παιδί που πήγε να πηδήξει, σήκωσα το δρεπάνι και τον χτύπησα στο γλουτό» και αναφέρεται στο δεύτερο τραυματία που προσπάθησε να ξεφύγει».

11ος κατηγορούμενος

«Δεν είδα ποτέ τον Άλκη», ισχυρίστηκε στην απολογία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ο 11ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. 

Ο 24χρονος Γ.Κ. με καταγωγή από την Αλβανία, ξεκινώντας την απολογία του ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του Άλκη Καμπανού και τους φίλους του.

«Είμαι βαθιά μετανιωμένος που συνεμετείχα και εγώ σε αυτό το συμβάν. Δεν το σκέφτηκα ότι θα προκαλέσω κάτι σοβαρό. Ήταν λάθος μου που χτύπησα και ζητάω συγγνώμη. Δεν έπρεπε να πάω καθόλου εκεί πέρα», είπε.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ αλλά πήγαινε τακτικά για να βλέπει αγώνες και να περνάει τον χρόνο του.

 Πριν επιβιβαστεί στο τρίτο αυτοκίνητο για να κατευθυνθούν στην περιοχή της Χαριλάου, ανέφερε πως πήρε μαζί του ένα ξύλο που βρήκε στον σύνδεσμο.

«Μόλις φτάσαμε στην οδό Γαζή είδα πέντε άτομα μαυροντυμένα και υπέθεσα ότι είναι οπαδοί του Αρη. Σταμάτησε το αυτοκίνητο στη διπλανή οικοδομή και κατεβήκαμε όλοι. Πήρα το ξύλο, φόρεσα το κράνος και κατευθύνθηκα προς τα σκαλακια της οικοδομής. Είδα την κίνηση του Α.Β. (σ.σ. φίλος του Άλκη) που χτύπησε στο κεφάλι με το κράνος έναν από τους κατηγορούμενους, μετά τον χτύπησα δύο τρεις φορές στο κεφάλι. Μόνο τον Α.Β. Δεν είδα τον Άλκη ποτέ. Ούτε πεσμένο. Χτύπησα τον Α.Β. και γύρισα στο αυτοκίνητο», είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του.

«Δεν είχα καταλάβει ποτέ ότι είχε πέσει ο Άλκης σε εκείνο το σημείο, ούτε ότι υπήρχε εκεί. Δεν είδα ποτέ τον Άλκη, δεν το κατάλαβα πότε», σημείωσε.

«Την άλλη μέρα το πρωί δεν περιγράφεται αυτό που ένιωσα όταν κατάλαβα τι έγινε», ανέφερε λίγο πριν ολοκληρώσει την απολογία του, ενώ απαντώντας σε ερώτηση της Εισαγγελέως για το ποιος χτύπησε τον Άλκη Καμπανό, υποστήριξε πως δεν είδε ποιοι ήταν εκείνοι που τον χτύπησαν και επανέλαβε ότι ο ίδιος χτύπησε μόνο τον φίλο του 19χρονου.

Όταν τελειώσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, σειρά έχει η πρόταση της Εισαγγελέα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γιώργος Παπαδάκης: Αλλάζει στάση για το ντιμπέιτ - Η αναφορά στον Χατζηνικολάου
Ο Ζελένσκι πιστεύει ότι η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο πριν από το φθινόπωρο του… 2024
Chevron Right