Λέσβος: Συνεχίζονται τα επεισόδια ⎯ Διαδηλωτές «έσπασαν» περιπολικό (video)

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις πολιτών - αστυνομίας για την επιταγμένη έκταση στη Μυτιλήνη
Λέσβος: Συνεχίζονται τα επεισόδια ⎯ Διαδηλωτές «έσπασαν» περιπολικό (video)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
iEidiseis

iEidiseis

23:38 - 25/02/2020
Τελευταία ενημέρωση: 23:55 - 25/02/2020

Συνεχίστηκαν σήμερα οι συγκρούσεις στη Μυτιλήνη ανάμεσα σε πολίτες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν τα χαράματα στο νησί προκειμένου να διευκολύνουν την πραγματοποίηση εργασιών στην επιταγμένη έκταση.

Τα κύρια σημεία των συγκρούσεων ήταν στο Διαβολόρεμα και στην Καράβα. Δηλαδή στα δύο άκρα του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση.

{https://www.facebook.com/stonisi.gr/videos/187614255800084/}

Τελικά τα μηχανήματα του Στρατού κατάφεραν να εγκατασταθούν στην περιοχή καθώς έφτασαν εκεί χρησιμοποιώντας παράδρομο μέσα από το δάσος στην περιοχή Πετροβούνι, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Στην Καράβα η Αστυνομία αντιμετωπίζει δύο μέτωπα, ένα των κατοίκων της περιοχής του Μανταμάδου στα βόρεια και ένα των προερχόμενων από τη Μυτιλήνη και τα άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής στα νότια.

{https://www.facebook.com/stonisi.gr/videos/181538329936871/}

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι διαδηλωτές «έσπασαν» ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας αλλά και ένα αυτοκίνητο της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται πως σε απάντηση των κυβερνητικών σχεδίων οι τοπικές κοινωνίες των νησιών του Β. Αιγαίου έχουν καλέσει αύριο σε γενική απεργία.

Πυρά από την αντιπολίτευση

«Η πανικόβλητη προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό με τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστών, αφού τους έχουν ήδη αφαιρέσει τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, έχει στόχο τον εκφοβισμό των Ελλήνων πολιτών και την αφύπνιση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ενστίκτων», καταγγέλλει ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επικοινώνησε με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, καταγγέλλοντας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «την απαράδεκτη αστυνομική βία, με την ασύστολη χρήση χημικών και δακρυγόνων απέναντι στους κατοίκους σε Λέσβο και Χίο και τον ξυλοδαρμό πολιτών». Ο κ. Παφίλης ζήτησε από τον υφυπουργό «να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά και να απεγκλωβιστούν οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως απαιτούν δικαίως οι κάτοικοι των νησιών».

«Η κυβέρνηση αποκάλυψε για άλλη μια φορά το τρομακτικά αδυσώπητο πρόσωπο της. Η απόβαση αστυνομικών δυνάμεων, στο πλαίσιο του αυταρχικού δόγματος ''Νόμος και Τάξη'' που η Ν.Δ. θέλει να εφαρμόσει στα νησιά μας, δεν αφορά εστίες πραγματικής ανομίας αλλά τους ίδιους τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, δηλαδή τα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής», σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων