Κορονοϊός: Προέλεγχος εισερχομένων στα κτήρια του ΕΔΟΕΑΠ

Τα πρώτα μέτρα του ΕΔΟΕΑΠ για τον κορονοϊό.
Κορονοϊός: Προέλεγχος εισερχομένων στα κτήρια του ΕΔΟΕΑΠ
iEidiseis

iEidiseis

16:41 - 26/02/2020
Τελευταία ενημέρωση: 17:09 - 26/02/2020

Κλειστός θα είναι από αύριο, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, ο χώρος στάθμευσης του ΕΔΟΕΑΠ στην Αθήνα, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας έναντι του κορονοϊού.

Για αυτό και σε όλα τα κτήρια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) θα λειτουργεί μόνον μία είσοδος, ώστε να καθίσταται εφικτός ο (προ)έλεγχος των εισερχομένων, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του ασφαλιστικού οργανισμού των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Ο ΕΔΟΕΑΠ «αντιμετωπίζει τον κορονοϊό με δέσμη μέτρων, εναρμονιζόμενος με ό,τι επιτάσσει το υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ενημερώνει τους ασφαλισμένους με κάθε μέσο για όλες τις εξελίξεις που τους αφορούν (πληροφοριακό υλικό και οδηγίες)», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Όπως μάλιστα αναφέρει «ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετός, βήχας πονόλαιμος, καταρροή, μυαλγίες) και πρόσφατο ταξίδι (έως και 14 ημέρες πριν) σε χώρα υψηλού κινδύνου ή που ήρθαν σε επαφή με κάποιον από εν λόγω ταξιδιωτικό προορισμό παραμένουν κατ’ οίκον και επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ (210-5212000, 210-5212054) ή με τα ιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ (210-7250050)».

Ωστόσο, τονίζεται πως «τα ύποπτα κρούσματα δεν μπορούν να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν από τον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά μόνο στα δεκατρία, ορισθέντα από το υπουργείο Υγείας, "νοσοκομεία αναφοράς"».

Τέλος, ο ΕΔΟΕΑΠ ενημερώνει πως «σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDL, 25/2/2020), χώρες υψηλού κινδύνου ορίζονται οι Κίνα, Χονγκ-Κονγκ, Ιράν, Ιταλία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και Νότια Κορέα».

Υπενθυμίζεται πως ο πργανισμός εξέδωσε χθες έναν οδηγό με συχνές ερωτήσεις γύρω από τη νόσο COVID-19. Δείτε τον εδώ.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων