Κορονοϊός στην Ελλάδα: Αντιδράσεις δημάρχων για την «καραντίνα» στα καρναβάλια

Αντιδράσεις μετά την απόφαση Κικίλια για τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων μετά και τα τρία κρούσματα του κορονοϊού στη Έλλάδα.
Κορονοϊός στην Ελλάδα: Αντιδράσεις δημάρχων για την «καραντίνα» στα καρναβάλια
ΑΠΕ
iEidiseis

iEidiseis

16:21 - 27/02/2020
Τελευταία ενημέρωση: 17:16 - 27/02/2020

Αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια να αναβληθούν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα, ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Την πρόθεσή τους να μην υπακούσουν στην εντολή Κικίλια για ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα λόγω κορωνοϊού έκαναν γνωστή οι πρώτοι τοπικοί άρχοντες της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, δήλωσε ότι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους του νησιού θα γίνουν κανονικά. Αναμένονται οι αντιδράσεις άλλων δημάρχων σε περιοχές με φημισμένα καρναβάλια, όπως η Πάτρα, το Ρέθυμνο, η Ξάνθη κλπ.

Αγωνία στην Πάτρα για τις οικονομικές επιπτώσεις

«Μουδιασμένη» η κοινωνία της Πάτρας παρακολουθεί τις εξελίξεις με τον κορονοϊό, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που ακυρώνονται εκδηλώσεις του Καρναβαλιού.

Το πλήγμα είναι μεγάλο για την πόλη καθώς, όπως είναι γνωστό, το Πατρινό καρναβάλι αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλά και παλαιότερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στο κόσμο, όσον αφορά τη συμμετοχή των καρναβαλιστών και την ιστορία του. Εξάλλου, δεκάδες επιχειρήσεις εμπλέκονται στο καρναβάλι με αποτέλεσμα όλη η αγορά να είναι επίσης «μουδιασμένη».

Σε εξέλιξη έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να αποφασιστεί τι θα γίνει, ωστόσο είναι δύσκολο να ταχθεί κόντρα στην απόφαση, με δεδομένο πως τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων