Κορονοϊός στην Ελλάδα: Αποφασισμένοι να βγουν στους δρόμους οι καρναβαλιστές στη Ξάνθη

Αποφασισμένοι να βουν στους δρόμους οι καρναβαλιστές στη Ξάνθη, παρά την απαγόρευση λόγω κορονοϊού. Τι δηλώνει μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού.
Φωτ. Αρχείου
Φωτ. Αρχείου
iEidiseis

iEidiseis

18:48 - 27/02/2020
Τελευταία ενημέρωση: 13:54 - 13/01/2021

Στην πόλη της Ξάνθης οι κάτοικοι πιάστηκαν «στον ύπνο» με τη ματαίωση του Καρναβαλιού της πόλης, σε αντίθεση με την Πάτρα, λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, όπως είπε στο Dikaiologtika News το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, Γιώργος Κουτσουρλής, μέχρι την ώρα που ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικιλίας ανακοίνωνε την αναστολή των εκδηλώσεων της αποκριάς, δεν υπήρχε καν υπόνοια ή κάποια προειδοποίηση για κάτι τέτοιο. Έτσι, όπως αναφέρει, όλη η πόλη εργαζόταν πυρετωδώς για την κορύφωση των εορτασμών τις επόμενες ημέρες.

Αυτή την ώρα ο δήμαρχος της πόλης Μανώλης Τσέπελης είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας για να λάβει περαιτέρω οδηγίες αλλά, σύμφωνα με τον κ. Κουτσυρλή, το οικονομικό χτύπημα θα ναι πολύ μεγάλο και για την Ξάνθη.

Αυτή τη στιγμή, όλα τα ξενοδοχεία της Ξάνθης αλλά και των όμορων δήμων αναμένουν καρναβαλιστές που έχουν κλείσει ένα δωμάτιο από αύριο Παρασκευή 28/2/2020 μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 3/3/2020, επεσήμανε. «Τα ξενοδοχεία είναι πλήρη αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα πράξουν οι επισκέπτες μετά την ματαίωση του καρναβαλιού».

«Οι καρναβαλιστές φέτος φτάνουν τoυς 15.000», σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ οι επισκέπτες για την Κυριακή 2/3/2020 υπολογίζονταν μέχρι στιγμής στους 100.000 με 150.000.

Τέλος,οι καρναβαλιστές φαίνονται... αποφασισμένοι να βγουν στους δρόμους, ενώ οι εργασίες στα εργαστήρια συνεχίζονται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων