Κορονοϊός στην Ελλάδα: Επτά τα κρούσματα, εξετάζονται δεκάδες περιπτώσεις

Σε επτά ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, αφού το απόγευμα του Σαββάτου (29/2) ανακοινώθηκαν ακόμα τρία κρούσματα.
Κορονοϊός στην Ελλάδα: Επτά τα κρούσματα, εξετάζονται δεκάδες περιπτώσεις
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
iEidiseis

iEidiseis

00:42 - 01/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 01:19 - 01/03/2020

Σε επτά ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας της χώρας, καθηγητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρη Τσιόρδα.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσιόρδα, στα τρία νέα κρούσματα συγκαταλέγονται και οι δύο πρώτοι άνδρες που νοσούν από τον COVID-19 στη χώρα.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής ασθενείς του COVID-19 είναι ένας ανήλικος μαθητής δημοτικού, δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, με τα τέσσερα από τα κρούσματα να νοσηλεύονται στην Αθήνα και τρία στη Θεσσαλονίκη.

Τρία νέα κρούσματα

Όπως αποκαλύπτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, το πέμπτο κρούσμα, το οποίο εντοπίστηκε από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, αφορά σε γυναίκα, η οποία είχε στενή επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ έκανε τη διάγνωση για τον έκτο ασθενή, ο οποίος είναι άνδρας που ταξίδεψε πρόσφατα σε περιοχή της Ιταλίας που έχει πληγεί από τον κορονοϊό, ενώ το έβδομο περιστατικό, αφορά και πάλι άνδρα ελληνικής καταγωγής, ο οποίος είχε στενή επαφή με το τρίτο κρούσμα. Το συγκεκριμένο περιστατικό εντοπίστηκε από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Αρνητικά τα δείγματα 153 ατόμων

Νωρίτερα το Σάββατο, δημοσίευμα του ΑΜΠΕ ανέφερε πως έχουν ήδη ληφθεί δείγματα από 153 ατομα γύρω από τα 4 πρώτα κρούσματα κορονοϊού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καιπως όλα είναι αρνητικά.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο, ήπια συμπτωματολογία ίωσης εμφάνισαν κάποια από τα παιδιά (πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι 5) που επέστρεψαν χθες από το Λονδίνο όπου βρισκόταν σε εκδρομή με την κόρη της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται νοσοκομείο Αττικόν. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας τα παιδιά επικοινώνησαν σήμερα με τον ΕΟΔΥ και θα ελεγχθούν για προληπτικούς λόγους. Χθες τα παιδιά που επέστρεψαν από την Αγγλία, είχαν υποβληθεί σε θερμομέτρηση που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Είχαν βρεθεί καλά στην υγεία τους και τους δόθηκαν οδηγίες παρακολούθησης/παραμονής κατ' οίκον και περαιτέρω επικοινωνίας με ΕΟΔΥ για τυχόν ανάγκη εργαστηριακού ελέγχου.

Εξάλλου, όπως έκανε γνωστό σήμερα το υπουργείο Υγείας, ανοίγουν κι αλλά εργαστήρια για την ανίχνευση του ιού σε Κρήτη και Πάτρα.

Υπενθυμίζεται πως, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, οποιοσδήποτε έχει επιστρέψει από το εξωτερικό και ειδικότερα από χώρα που έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και έχει εμφανίσει ανησυχητικά σημάδια, όπως πυρετό, βήχα ή προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, μπορεί να καλέσει 24 ώρες το 24ωρο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ, στον τηλεφωνικό αριθμό 210-5212504.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων