Κορονοϊός: Τι θα ισχύσει με τις άδειες γονέων μετά το λουκέτο στα σχολεία

Ποια μέτρα εξετάζονται για τις άδειες γονέων μετά το κλείσιμο σχολείων και φροντιστηρίων λόγω κορονοϊού.
Κορονοϊός: Τι θα ισχύσει με τις άδειες γονέων μετά το λουκέτο στα σχολεία
MOTION TEAM / ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
iEidiseis

iEidiseis

19:24 - 10/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 19:56 - 10/03/2020

Μέτρα διευκόλυνσης των γονέων με χορήγηση αδειών εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία, Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στόχος είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος που ανακύπτει για αρκετούς γονείς μετά 14ήμερο λουκέτο στα σχολεία λόγω κορονοϊού.

Η λύση αναζητείται στην εφαρμογή ενός μεικτού συστήματος σύμφωνα με το οποίο ένα μέρος της άδειας θα καλύπτεται από την κανονική άδεια που δικαιούται κάθε εργαζόμενος, ενώ ένα άλλο μέρος θα επιβαρύνει τον εργοδότη και το κράτος.

Αρχικά, οι ημέρες της άδειας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα ανέρχονται σε 15, κατά τις ίδιες πληροφορίες. Χρήση του μέτρου θα μπορούν να κάνουν σπονδυλωτά, και ανάλογα με τις ανάγκες, και οι δύο γονείς, ώστε συνολικά, οι ημέρες άδειας να ανέρχονται σε 30 για μια οικογένεια με ανήλικα παιδιά, όπου εργάζονται και οι δύο γονείς.

Επιπλέον, τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών αναμένεται να προωθήσουν - όπου αυτό είναι εφικτό - την εργασία με ευέλικτο ωράριο και την τηλεργασία για την αποφυγή μετάδοσης του ιού στους χώρους εργασίας και τον συγχρωτισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Λουκέτο» σε σχολεία και φροντιστήρια για 14 ημέρες

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι κλείνουν για 14 ημέρες όλα τα δημόσια και τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, κλείνουν:

  • Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί
  • Τα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια)
  • Τα ΙΕΚ
  • Τα Πανεπιστήμια

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εισηγήθηκε λίγο αργότερα το κλείσιμο και των φροντιστήριων, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες του ΕΟΔΥ και των ειδικών.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων