Γιατί έκλεισαν τώρα τα σχολεία

Γιατί ο κορονοϊός «έφερε» τώρα το κλείσιμο των σχολείων. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο 66χρονος.
Γιατί έκλεισαν τώρα τα σχολεία
Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος
iEidiseis

iEidiseis

22:32 - 10/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 22:54 - 10/03/2020

Αναμένεται έξαρση της επιδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ANT1.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού απόψε, το τελευταίο 24ωρο υπήρχε μεγάλη «επιστημονική πίεση» για να μπει λουκέτο άμεσα στα σχολεία - όπως και έγινε - καθώς οι ειδικοί συνεκτίμησαν νέα δεδομένα και νέες μελέτες, οι οποίες δείχνουν ότι τα παιδιά, τα οποία είναι κυρίως ασυμπτωματικά ή έχουν πολύ ήπια συμπτώματα σε περίπτωση μόλυνσης, μεταδίδουν τον νέο κορονοϊό για πολλές μέρες, ακόμη και είκοσι.

Με άλλα λόγια τα παιδιά - φορείς του ιού έχουν πολύ υψηλό ιικό φορτίο.

Η Επιτροπή των λοιμωξιλόγων που συνεδριάζει καθημερινά στο υπουργείο Υγείας φέρεται να έλαβε υπόψιν της τον παραπάνω παράγοντα, με σκεπτικό το «να μη γίνει η χώρα μας Ιταλία».

Σημειώνεται πως το μέτρο του 14ήμερου κλεισίματος όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι, κατά τον ΑΝΤ1, μέτρο που καμία άλλη χώρα δεν έχει λάβει «τόσο νωρίς», αλλά οι ειδικοί ελπίζουν πως θα συνεισφέρει σημαντικά στην αποτροπή διάδοσης της νόσου COVID-19.

Τρεις οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Εξάλλου, πληροφορίες του σταθμού ανέφεραν πως τρεις είναι οι θετικοί στον κορονοϊό ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Πρόκειται για τον 66χρονο στο νοσοκομείο του Ρίου και δύο ακόμη ασθενείς με πνευμονία.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως τους χορηγείται ένα «κοκτέιλ» φαρμάκων, καθώς και ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει ακόμη ένα φάρμακο από την Αμερική.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 89, καθώς το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα πέντε νέα κρούσματα.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων