Κορονοϊός στην Ελλάδα: 2.000 προσλήψεις επαγγελματιών υγείας

Προσλήψεις από το Υπουργείο Υγείας ενόψει της «μάχης» του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τον νέο κορονοϊό.
Κορονοϊός στην Ελλάδα: 2.000 προσλήψεις επαγγελματιών υγείας
EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
iEidiseis

iEidiseis

16:19 - 11/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 16:34 - 11/03/2020

Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει άμεσα στην πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, σύμφωνα με ανακοίνωση του.

Οι 1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.α.), ενώ οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας.

Η υποβολή των αιτήσεων για τις συγκεκριμένες θέσεις, θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση loipoepikouriko.moh.gov.gr.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τετάρτη, ανακοινώθηκαν 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 99.

Ενίσχυση του συστήματος Υγείας ανακοίνωσε ο Πέτσας

Οι εν λόγω προσλήψεις είχαν προαναγγελθεί και λίγες ώρες πριν, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος ανέφερε πως η κυβέρνηση -όπως προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - παρέχει πλήρη υποστήριξη στο σύστημα υγείας σε ό,τι αφορά τις έκτακτες δαπάνες και για τον σκοπό αυτό, ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας ενισχύθηκε έγκαιρα με 15 εκατ. ευρώ. «Ανάλογα με τις εξελίξεις, οι οποίες αποτιμώνται καθημερινά, το υπουργείο Οικονομικών θα ενισχύσει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας με όσες επιπλέον πιστώσεις χρειαστεί», είπε.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι επειδή η κατάσταση εξελίσσεται, απαιτείται συντονισμένη δράση και συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Σε αυτή τη συντονισμένη δράση είναι απαραίτητο το κόστος των μέτρων να μην λαμβάνεται υπόψη στους δημοσιονομικούς στόχους που τίθενται στα κράτη-μέλη. Αφού αξιολογηθεί η κατάσταση στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, είναι έτοιμα να λάβουν, άμεσα, πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας και διατήρησης των θέσεων απασχόλησης».

Αναφερόμενος στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων «τόνισε ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας και γι' αυτό υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος υγείας των κρατών μελών σε μέσα και προσωπικό. Υπογράμμισε την ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας που πλήττεται. Πρότεινε να εξαιρεθεί το κόστος των μέτρων αυτών από τους δημοσιονομικούς στόχους των κρατών-μελών, όπως προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας σε χώρες όπως η Ελλάδα. Τόνισε ότι χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να προστατέψουμε όσους πλήττονται και ζήτησε την ανάληψη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την προμήθεια υγειονομικού υλικού (πχ μάσκες και αναπνευστήρες) σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και μετά, την κατανομή τους, ανάλογα με τις ανάγκες, στα κράτη-μέλη».

Ο κ. Πέτσας επίσης αναφέρθηκε στα μέτρα που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, όπως η αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες, η αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, η αναστολή οποιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης, η διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, η αναστολή εκδηλώσεων που συγκεντρώνουν πάνω από 1.000 άτομα και η αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση άνω των 50 ατόμων.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων