Κορονοϊός στην Ελλάδα: 73 νέα κρούσματα - Στους 190 οι ασθενείς που νοσούν από τον ιό

Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανήλθαν στα 73 ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων του COVID-19 στη χώρα μας στα 190. Ποια νέα μέτρα ανακοινώθηκαν.
Κορονοϊός στην Ελλάδα: 73 νέα κρούσματα - Στους 190 οι ασθενείς που νοσούν από τον ιό
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
iEidiseis

iEidiseis

18:12 - 13/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 19:33 - 13/03/2020

Σε συνολικά 190 ανέρχονται τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (13/3) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19 Σωτήτρης Τσιόδρας.

Την Πέμπτη τα κρούσματα ανέρχονταν σε 117, συνεπώς τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 73. Όπως είπε, 36 από αυτά βρίσκονται υπό διερεύνηση, ενώ συνολικά έχουν ολοκληρωθεί 2.700 έλεγχοι. Τα «ορφανά» κρούσματα ανέρχονται σε 11, με 9 από αυτά να καταγράφονται στην Αττική, σύμφωνα με τον ίδιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα πέντε από τα παραπάνω κρούσματα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως επεκτείνονται τα μέτρα για τον κορονοϊό, τόσο γιατί αυξάνεται η επικινδυνότητα της μετάδοσης του ιού, όσο και γιατί τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται.

Νέα μέτρα

Καφετέριες, μπαρ, εμπορικά κέντρα κλείνουν για την αποφυγή της διασποράς του νέου ιού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, εν συνεχεία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε πως θα κλείσουν:

  • εμπορικά κέντρα
  • καφέ και καφετέριες
  • μπαρ
  • όλοι οι χώροι εστίασης, εκτός των καταστημάτων που διαθέτουν ντελίβερι και take away
  • βιβλιοηθήκες

Επίσης:

  • μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι
  • αθλητικές εγκαταστάσεις, εκτός των ανοιχτών γηπέδων
  • κέντρα αισθητικής

Αντίθετα, ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα που παρέχουν τρόφιμα όπως τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία κλπ.

Σημειώνεται πως ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, πλέον, πέραν της Ιταλίας.

Αναβολή εκδηλώσεων και κλείσιμο εμπορικών

Εξάλλου φορείς και καταστήματα κλείνουν ήδη σε περιοχές της χώρας -πριν τις παραπάνω ανακοινώσεις-, με το Golden Hall να αναστέλλει τη λειτουργία του καθώς κρούσμα του νέου κορονοϊού φέρεται να το είχε επισκεφτεί. Στη σχετική ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας αναφέρεται ότι «κρούσμα φέρεται να είχε επισκεφτεί το εμπορικό κέντρο. Αμεση προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των εργαζομένων και των επισκεπτών στα εμπορικά κέντρα μας. Με γνώμονα αυτό προχωρήσαμε στην εκκένωση του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου "Golden Hall". Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές θα σας ενημερώσουμε για τις κινήσεις μας και σε όλα τα εμπορικά κέντρα».

Το «Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» από την πλευρά του, ανακοίνωσε σήμερα ματαίωση δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του «ΚΠΙΣΝ» «σε συνέχεια της σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανακοινώνει ότι αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του (συναυλίες, παραστάσεις, εργαστήρια, αθλητικά προγράμματα, ξεναγήσεις) για δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι και τις 26 Μαρτίου 2020. Στο πλαίσιο αυτό, ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ και οι παιδικές χαρές στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα παραμείνουν κλειστά. Επιπλέον, δεν θα λειτουργεί η υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων.

Το ΚΠΙΣΝ παρακολουθεί πολύ στενά τις οδηγίες και τις εξελίξεις, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα τη διασφάλιση της υγείας των επισκεπτών και των εργαζομένων του. Θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα αν υπάρξουν οδηγίες από τα αρμόδια Υπουργεία».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων