Κορονοϊός: Ιατρείο και νέα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων

Στη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού προχωρά ο δήμος Αθηναίων. Ιατρείο για τον έλεγχο πολιτών για COVID-19.
Κορονοϊός: Ιατρείο και νέα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
iEidiseis

iEidiseis

22:07 - 13/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 22:59 - 13/03/2020

Νέα μέτρα λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων, υλοποιείται άμεσα η λειτουργία μιας σειράς ηλεκτρονικών εφαρμογών που δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες να αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε υπηρεσίες του δήμου.

Παράλληλα, η διεύθυνση καθαριότητας του δήμου ξεκινά απολύμανση μαζί με το πλύσιμο που γίνεται σε δρόμους, πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες.

Επίσης, ο δήμος Αθηναίων αναστέλλει τη λειτουργία όλων των παιδικών χαρών στα όρια του για δύο εβδομάδες.

Εξάλλου, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η Δημοτική Αστυνομία επιστρέφει τις πινακίδες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί έως και την Πέμπτη 12 Μαρτίου.

Οι κάτοχοι τους μπορούν να τις παραλάβουν από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος) το Σάββατο 14 Μαρτίου και την Κυριακή 15 Μαρτίου από τις 10.00 έως τις 14.00) καθώς και από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου από τις 09.00 ως τις 15.00, αφού καταβάλλουν το πρόστιμο και προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος).

Επίσης αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία των υπηρεσιών της Πολεοδομίας, των Οικονομικών Υπηρεσιών του Τμήματος Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ για συναλλαγές με το κοινό. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ ηλεκτρονικά. Διαθέσιμη θα είναι και η νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής ενστάσεων για τις παραβάσεις ελεγχόμενης και παράνομης στάθμευσης.

Επιπλέον, οι πολιτικοί γάμοι που έχουν προγραμματιστεί για 14 ημέρες στο Δημαρχιακό Μέγαρο θα γίνουν με την παρουσία ως και 10 ατόμων στην διάρκεια της τελετής, ενώ αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία των γραφείων των επτά Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Ιατρείο για τον κορονοϊό

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Δημοτικό Ιατρείο που βρίσκεται στην 5η Δημοτική Κοινότητα (Σαρανταπόρου 4 – Άνω Πατήσια) γίνεται ιατρείο για τον έλεγχο πολιτών σε σχέση με τον κορονοϊο.Ο ΕΟΔΥ θα συντονίζει την λειτουργία του. Οι πολίτες κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ στον τηλεφωνικό αριθμό 210 5212054 θα παραπέμπονται για έλεγχο με ραντεβού στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιατρείου. Οι πολίτες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου Δημοτικού Ιατρείου για άλλα θέματα υγείας, θα εξυπηρετούνται από τα υπόλοιπα πέντε Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου. Ταυτόχρονα, τίθενται στη διάθεση του ΕΟΔΥ μια σειρά από άλλους χώρους του Δήμου Αθηναίων, σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Ο Δήμος Αθηναίων «σε διαρκή συνεργασία και εναρμόνιση με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ εφαρμόζει καθημερινά ένα οργανωμένο σχέδιο για την προστασία κατοίκων και επισκεπτών της Αθήνας αλλά και για τους εργαζόμενους στον Δημο. Σε συνεχή εγρήγορση λαμβάνει καθημερινά όλα τα απαραίτητα μέτρα ανανεώνοντας και ενισχύοντας το "οπλοστάσιο" του για την αντιμετώπιση του κορονοϊού», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

{https://www.facebook.com/CityofAthensOfficial/posts/2576413495924169}

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων