Αδιανόητη φονική καραμπόλα σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης (15/4) στα διόδια του Πολυμύλου Κοζάνης, στην Εγνατία Οδό.
Το τρομακτικό τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (15/4) στα διόδια του Πολυμύλου Κοζάνης, στην Εγνατία Οδό, όταν ένα φορτηγό όχημα που οδηγούσε Ουκρανός υπήκοος συγκρούστηκε με δύο ΙΧ αυτοκίνητα στη λωρίδα των διοδίων για e-pass και όλα τα οχήματα έπεσαν πάνω στο κουβούκλιο των διοδίων, τραυματίζοντας ελαφρά την υπάλληλο.
Μετά την πρόσκρουση, στα οχήματα ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα δύο επιβάτες του μεσαίου οχήματος να εγκλωβιστούν και να απανθρακωθούν. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες στα οχήματα τραυματίστηκαν ελαφρά.
Επί τόπου έφθασαν άνδρες της πυροσβεστικής, οι οποίοι έσβησαν την φωτιά και εντόπισαν τους δύο νεκρούς. Οι άνδρες της πυροσβεστικής χρειάστηκαν χρόνο προκειμένου να ανασύρουν τις σορούς.
Τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε άτομα που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Βέροιας και Κοζάνης, όπως και οι δύο σοροί των εγκλωβισμένων επιβατών.
Στο σημείο του δυστυχήματος η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω πυκνής ομίχλης.
Πώς γράφτηκε η τραγωδία στην Εγνατία Οδό
Στο σημείο επικρατούσε πυκνή ομίχλη και το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε όταν ένα όχημα έκανε όπισθεν, με συνέπεια να πέσουν πάνω του ένα φορτηγό και ένα αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένα ΙΧ με κατεύθυνση από Βέροια προς Κοζάνη πλησιάζοντας στα διόδια του Πολύμυλου μπήκε στη λωρίδα του e-pass.

Ενδεχομένως δεν ανέβηκε η μπάρα και έκανε όπισθεν για να ενεργοποιήσει εκ νέου τον πομπό. Το αυτοκίνητο που ακολουθούσε προσέκρουσε πίσω του και πάνω και στα δύο το φορτηγό.
Το μεσαίο όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες, με συνέπεια τον θάνατο των δύο επιβατών, οι οποίοι απανθρακώθηκαν. Ο οδηγός του πρώτου ΙΧ και του φορτηγού πρόλαβαν και βγήκαν. Ο Ουκρανός οδηγός του φορτηγού με ουκρανικές πινακίδες, που μετέφερε γυάλινα βάζα για κομπόστες, συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία δεν επιβεβαιώνει ακόμα ότι έκανε όπισθεν ο πρώτος οδηγός. Αν όμως προκύψει κάτι τέτοιο από την έρευνα, θα πρέπει να συμπεριληφθεί και άλλο άτομο ως υπαίτιος για το δυστύχημα. Προς το παρόν έχει συλληφθεί μόνο ο οδηγός του φορτηγού.
Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα ενώ έχουν μεταβεί ασθενοφόρα των ΕΚΑΒ Βέροιας και Κοζάνης.
Ανοιχτή η Εγνατία Οδός από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη μετά τις 8.30 το βράδυ.
Νωρίτερα, απομακρύνθηκαν από το οδόστρωμα τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα και το φορτηγό που ενεπλάκησαν στο τροχαίο δυστύχημα.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη διεξάγεται κανονικά. Ωστόσο το κομμάτι της οδού από Κοζάνη προς Βέροια παραμένει κλειστό και τα οχήματα εκτρέπονται από την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας μέσω Καστανιάς.
Εικόνες από το σημείο του τροχαίου στην Εγνατία Οδό:





