«Φωτιά» πήραν, από το πρωί της Κυριακής του Πάσχα (20/4), οι σούβλες και οι σχάρες για το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία.
Συγκεκριμένα, σε πολλές αυλές νοικοκυριών έχουν στηθεί εστίες με κάρβουνα και ψησταριές, ενώ με τις «μηχανές» στο φουλ λειτουργούν και οι ταβέρνες για το Πάσχα. Χαρακτηριστικές οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας και το Μοναστηράκι, με τα καταστήματα εστίασης να έχουν στήσει ψησταριές πάνω στην πλατεία.
Αρνιά, κατσίκια, κοκορέτσια, κοντοσούβλια και συκωταριές είναι στο μενού του Πάσχα, με τους τουρίστες να εντυπωσιάζονται από το έθιμο να φωτογραφίζουν τις σούβλες.