Την πρόγνωσή του για την πορεία του καιρού των επόμενων ημερών ανέλυσε ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσω του δελτίου που παρουσιάζει στο YouTube.
Ειδικότερα, ο προγνώστης καιρού και ευρωβουλευτής ανέφερε στην πρόγνωσή του ότι ο καιρός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να είναι βροχερός με φαινόμενα τόσο στην Αττική, όσο και τη Θεσσαλονίκη.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο (26/4) ο καιρός προβλέπεται να είναι άστατος στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Στους νομούς Αττικής αλλά και Θεσσαλονίκη αναμένονται μπόρες και καταγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και το απόγευμα.
Προς το βράδυ, αναμένεται να εκτονωθεί η αστάθεια. Ωστόσο προβλέπεται νέος γύρος βροχών, από την ανατολική Στερέα κυρίως σε Εύβοια και Αττικοβοιωτία.
Την Κυριακή (27/4), από το πρωί και έως λίγο πριν το μεσημέρι, προβλέπονται νέες βροχές και καταιγίδες, σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς- συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν μετά το μεσημέρι, όπως ανέφερε ο προγνώστης καιρού
«Δεν αποκλείεται να υπάρξει απαγορευτικό»
Από τη βδομάδα μπαίνουμε σε φάση με ισχυρούς βοριάδες και άνεμους που θέλουν προσοχή, τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου, ενώ αναμένεται να περιοριστεί η αστάθεια.
Σε περιοχές των Σποράδων, την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία και τις Κυκλάδες δεν αποκλείεται οι ριπές των ανέμων να φτάσουν τα 8-9 και πολύ τοπικά τα 10 μποφόρ.
«Δεν αποκλείεται να υπάρξει απαγορευτικό», είπε ο Σάκης Αρναούτογλου.