Συνελήφθη πριν από λίγο ο φοιτητής που χτύπησε την υπεύθυνη του κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 34χρονο Έλληνα που κάνει το διδακτορικό του, ο οποίος συνελήφθη σε σπίτι φιλικού του πρόσωπο. Φέρεται για άτομο που έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν, όταν του ξαναπέρασαν χειροπέδες.
Υπενθυμίζεται ότι σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν περίπου 20 κουκουλοφόροι το κυλικείο της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη, το μεσημέρι της Δευτέρας (5/5), χτυπώντας μάλιστα τη γυναίκα που προσπάθησε να τους αποτρέψει να κολλήσουν αφίσες.
Μάλιστα, βίντεο – ντοκουμέντο κατέγραψε τη στιγμή της επίθεσης στην υπεύθυνη του κυλικείου.
Πρόκειται για έναν χώρο ο οποίος μέχρι πρόσφατα τελούσε υπό κατάληψη και τελικά αποδόθηκε από την Αστυνομία και πάλι στο Κράτος, μισθώθηκε από τη συγκεκριμένη γυναίκα και τη Δευτέρα (5/5) η ίδια προσπάθησε να αποτρέψει τους δράστες να κάνουν αφισοκόλληση, με αποτέλεσμα να δεχτεί επίθεση.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ταυτοποιήθηκαν κάποιοι από τους εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων και το άτομο που επιτέθηκε στη γυναίκα, ο οποίος είναι φοιτητής.
Πολυτεχνειούπολη: Ο έντονος διάλογος για την αφισοκόλληση
Σε άλλο βίντεο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1, φαίνεται ένας νεαρός να ρωτά την εν λόγω γυναίκα «τι κάνεις;», ενώ εκείνη του λέει «φύγε», εξηγώντας του ότι «θα το βγάλω, δεν θα μου κολλήσεις, το πληρώνω το μαγαζί».
Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή κάποιοι από τους νεαρούς ακούγονται να την ειρωνεύονται, λέγοντας «έλα κοίτα τι ωραίο που είναι, γιατί δεν σου αρέσει;».
Σε εκείνο το σημείο φαίνεται ότι οι τόνοι ανέβηκαν, με τη γυναίκα να λέει στους νεαρούς «μην με ακουμπάς» και αυτούς να ανταπαντούν «εσύ με ακουμπάς».
Δείτε το βίντεο (από το 1:45):
Υπεύθυνη κυλικείου: «Μου είπαν να σιωπήσω»
Το θύμα της επίθεσης μίλησε στην ΕΡΤ, όπου περιέγραψε τα όσα έγιναν τη στιγμή του επεισοδίου, λέγοντας: «Έφυγα από το ταμείο, ήρθα μέχρι εδώ και του είπα ξανά: “Σε παρακαλώ μην κολλάς, μη βάζεις κόλλα πάνω στα τζάμια, γιατί το λερώνουμε”. Εκείνος με έπιασε από το χέρι, τον έσπρωξα και εγώ.
»Μετά πήγα από την άλλη μεριά, τράβηξα την αφίσα και εκείνος νευρίασε πάρα πολύ και με χαστούκισε. Του έφυγε και το πινέλο από τα χέρια που είχε την κόλλα για να κολλήσει την αφίσα και μπήκε στο αυτί μου η κόλλα. Ο φοιτητής και οι υπόλοιποι έφυγαν μετά. Μου είπαν να σιωπήσω. Δεν θέλω, γιατί υπάρχει βία».
Πανεπιστημιούπολη: Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν νεαρό πεσμένο στο έδαφος
Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο στο κυλικείο της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών δεν ήταν το μόνο που διαδραματίστηκε τη Δευτέρα (5/5) στην Πολυτεχνειούπολη.
Το iEidiseis.gr έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο – ντοκουμέντο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στο οποίο διακρίνεται ομάδα κρανιοφόρων να επιτίθεται σε δύο άτομα στην πλατεία του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, χτυπώντας με δοκάρια και κλωτσιές έναν νεαρό άνδρα που έχει πέσει στο έδαφος.
Bίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη. pic.twitter.com/6nq5t5Wakf
— iEidiseis.gr (@iEidiseisGR) May 5, 2025
Το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με μαρτυρίες, προηγήθηκε της επίθεσης με θύμα την υπεύθυνη του κυλικείου στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών.