Ελλάδα

Κνωσός: Κατέρρευσε τοιχογραφία στο Ανάκτορο λόγω των θυελλωδών ανέμων (Εικόνες)

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
Αρχαιολογικός χώρος

Κατέρρευσε τμήμα της τοιχογραφίας που αναπαριστά δελφίνια στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Πρόκειται για αντίγραφο της αναστήλωσης που έγινε αρχικά από τον  Άρθουρ Έβανς, το οποίο θεωρείται αναπόσπαστο στοιχείο του μνημείου και σύμβολο της μινωικής καλλιτεχνικής κληρονομιάς.

Σημειώνεται ότι το πρωτότυπο βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο neakriti, τη στιγμή της κατάρρευσης, περίπου 300 επισκέπτες βρίσκονταν εντός του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ είχε ήδη ληφθεί η απόφαση εκκένωσης του χώρου λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Η τοιχογραφία – κατασκευασμένη από γύψο – αποτελούνταν από τρία μέρη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα δύο από αυτά αποκολλήθηκαν και έπεσαν, με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές φθορές και να σπάσουν.

Κνωσός: Η τοιχογραφία πριν και μετά την κατάρρευση

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν συνάντηση Chevron Left
Μετά το ναυάγιο του Βοσπόρου, η ώρα για τα «μεγάλα παιδιά»: Προετοιμασίες για συνάντηση Τραμπ - Πούτιν
Eurojackpot κλήρωση σήμερα 16/5/2025: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν
ευροτζοκερ Chevron Right