Ελλάδα

Επιστρέφει το… καλοκαίρι: Αίθριος καιρός την Κυριακή – Που θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από Meteo και ΕΜΥ.
Eurokinissi

Μετά την κακοκαιρία Ines που έπληξε τη χώρα μας επιστρέφει ο… καλοκαιρινός καιρός. Ειδικότερα, γενικά αίθριος καιρός με δυτικούς ανέμους μέχρι 6 μποφόρ στα νότια και άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή 18/5 σύμφωνα με το Meteo.

Πιο αναλυτικά, ασθενείς τοπικές βροχές προβλέπονται στο Ανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές μπόρες στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 10 έως 24 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Εύβοια από 11 έως 26 βαθμούς, στο Ιόνιο από 10 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς και στην Κρήτη από 12 έως 26 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ με εξασθένιση μετά το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς.

Ο καιρός σύμφωνα με την EMY

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-05-2025

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά κυρίως της βόρειας Ελλάδας.

Η ορατότητα νωρίς το πρωί στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια και την περιοχή του Κορινθιακού τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη νωρίς το πρωί και εκ νέου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 και στην Κρήτη τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια.

Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Συγκλονιστικό βίντεο με τη στιγμή που ιστιοφόρο πέφτει πάνω σε γέφυρα στο Μπρούκλιν