Ελλάδα

Καταρρέει η Νευροχειρουργική στο Νοσοκομείο Ρόδου – Παραιτήθηκαν δύο νευροχειρουργοί

Παραιτήθηκαν δύο νευροχειρουργοί από το Γ.Ν. Ρόδου – Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει εγκατάλειψη και ζητά επείγουσες λύσεις από το Υπουργείο Υγείας.
Γιατρός Νοσοκομείο
Φωτογραφία αρχείου

Σοβαρές εξελίξεις σημειώνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου την Παρασκευή 16 Μαΐου 2025, δύο από τους τρεις νευροχειρουργούς υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ενώ πρόθεση αποχώρησης έχει εκφράσει και ο τρίτος γιατρός της κλινικής.

Όπως επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ, η Νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου είναι μία από τις ελάχιστες που έχουν απομείνει στην περιφέρεια, με αποδεδειγμένη επιστημονική και κοινωνική προσφορά.

Οι γιατροί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εργάζονται υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, πραγματοποιώντας 10 εφημερίες τον μήνα ο καθένας, ενώ τους οφείλονται κανονικές άδειες που αντιστοιχούν σε τρία ολόκληρα έτη. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για ενίσχυση, το ιατρικό δυναμικό παρέμενε σταθερά ελλιπές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Παρασκευή 16/5/25 οι 2 από τους 3 Νευροχειρουργούς του Γ.Ν Ρόδου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ενώ το ίδιο προτίθεται να κάνει και ο 3ος συνάδελφος της κλινικής.

Η Νευροχειρουργική κλινική του Γ.Ν Ρόδου είναι από τις λίγες που έχουν απομείνει στην περιφέρεια. Όλα τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη επιστημονική και κοινωνική προσφορά χάρη στους συναδέλφους που παρά τις εκκλήσεις τους έχουν απομείνει μόνο τρεις, χωρίς ενίσχυση και αναγκάζονται να εκτελούν 10 εφημερίες το μήνα ο καθένας, ενώ τους οφείλονται κανονικές άδειες τριών ολόκληρων ετών.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα ενημερώθηκαν από τη διοίκηση ότι πλέον δε θα δρομολογείται η αποζημίωση των πρόσθετων εφημεριών τους. Όχι μόνο η Νευροχειρουργική κλινική αλλά και άλλα τμήματα του νοσοκομείου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κλεισίματος ή υπολειτουργούν (Νευρολογική, Ακτινολογικό, Παθολογική, Παιδιατρική, ΤΕΠ) λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης και σε άλλα τμήματα, αλλά και λόγω των συνεχών μετακινήσεων γιατρών προς μονάδες ΠΦΥ άλλων νησιών, ακόμα και ειδικευόμενων.

Η κυβερνητική πολιτική που λογαριάζει την υγεία και τη ζωή των ασθενών σαν κόστος, της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας, οδηγεί στην υποβάθμιση ενός κρίσιμου νοσοκομείου της περιφέρειας και εξωθεί τόσο τους παλιότερους όσο και τους νεότερους συναδέλφους που έχουν κάνει συνειδητή επιλογή να υπηρετήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας, σε παραίτηση.

Μόλις το θέμα έγινε γνωστό στην τοπική κοινή γνώμη το τελευταίο τριήμερο, ο μεν εκτελών χρέη διοικητή του νοσοκομείου προσπάθησε να παραπληροφορήσει ψευδόμενος πως δήθεν δεν υπήρξαν παραιτήσεις, ενώ ο Υπουργός Υγείας απαξίωσε να ασχοληθεί καν με το θέμα.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση να σκύψουν πάνω στα οξυμμένα προβλήματα του νοσοκομείου της Ρόδου και να παρθούν όλα τα επείγοντα μέτρα ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό, αποπληρωμής των οφειλόμενων δεδουλευμένων και αναίρεσης των παράνομων εντολών μετακινήσεων.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Καβγάς Λοβέρδου με Δουδωνή στον «αέρα»: «Είστε άσχετος» – «Πετάτε στρακαστρούκες» Chevron Left
Καβγάς Λοβέρδου με Δουδωνή στον «αέρα»: «Είστε άσχετος, λυπάμαι» – «Πετάτε στρακαστρούκες»
«Σφαίρα» στη Βουλιαγμένης: 35χρονος μοτοσικλετιστής έτρεχε με 205 χλμ/ώρα
«Σφαίρα» στη Βουλιαγμένης: 35χρονος μοτοσικλετιστής έτρεχε με 205 χλμ/ώρα Chevron Right