Ελλάδα

Λήξη συναγερμού: Δεν ήταν μηνιγγίτιδα το κρούσμα στο ΕΠΑΛ των Αμπελοκήπων – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Η 18χρονη μαθήτρια νοσεί από μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, η οποία δεν απαιτεί προληπτικά μέτρα για τους υπόλοιπους μαθητές.

Δεν νοσούσε τελικά από μηνιγγίτιδα η 18χρονη μαθήτρια στο ΕΠΑΛ των Αμπελοκήπων, αλλά από μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, η οποία δεν απαιτεί προληπτικά μέτρα για τους υπόλοιπους μαθητές.

Η υπόθεση προκάλεσε συναγερμό με αποτέλεσμα να αποφασιστεί όχι μόνο το κλείσιμο του 6ου ΕΠΑΛ αλλά και άλλων τεσσάρων σχολείων, που συστεγάζονται, το 7ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Α’ ΑΘΗΝΑΣ, το ΙΕΚ Αμπελοκήπων, το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο και το ΕΕΕΚ Κωφών και Βαρήκοων. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά τα σχολεία δεν θα κλείσουν, καθώς δεν χρειάζεται ένα τέτοιο μέτρο.

Η 18χρονη νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Αλεξάνδρα και από τις εξετάσεις προέκυψε πως δεν νοσούσε από μηνιγγιτίδα, αλλά από μηνιγγοεγκεφαλίτιδα. Πηγές του ΕΟΔΥ αναφέρουν πως κανείς από τον Δήμο Αθηναίων δεν ήρθε σε επαφή με τον οργανισμό, διαψεύδοντας και τη σχετική αναφορά στην ανακοίνωση για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Όταν η Ντόρα διέγραψε ακαριαία τον «αρχικοριό» Chevron Left
Βίος και πολιτεία ο Μαυρίκης: Από τους «κοριούς» στον Ανδρέα το 1989, στην επιστολή στον Αρεοπαγίτη
Φωτιά στα Μέθανα – Σηκώθηκαν 5 εναέρια μέσα (βίντεο)
Φωτιά τώρα στα Μέθανα – Σηκώθηκαν 5 εναέρια μέσα (βίντεο) Chevron Right