Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο «φως» σχετικά με τη σοκαριστική υπόθεση στο Ηράκλειο, όπου ένα νεογέννητο βρέφος βρέθηκε μέσα σε μπλε νάιλον σακούλα και πεταμένο σε κάδο σκουπιδιών, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της οικογένειάς του.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, οι ενέργειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στη Νέα Αλικαρνασσό αποδείχθηκαν σωτήριες για τη ζωή του βρέφους.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Όπως μετέδωσε το creta24.gr, μία 33χρονη έφερε στον κόσμο ένα μωράκι μέσα στο σπίτι της και στη συνέχεια τοποθέτησε το νεογέννητο μέσα σε μια σακούλα και το πέταξε στον κάδο.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο σύζυγός της επέστρεψε στο σπίτι τους και όταν είδε ότι η γυναίκα του αιμορραγούσε, της ζήτησε να πάνε στο νοσοκομείο. Η ίδια φέρεται να αρνήθηκε και να απέδωσε την αιμορραγία σε έμμηνο ρύση. Ωστόσο, ο σύζυγός της, από τον οποίο η 33χρονη φέρεται να είχε αποκρύψει την εγκυμοσύνη της, βλέποντας την αιμορραγία κάλεσε το ΕΚΑΒ.
Οι διασώστες βρέθηκαν μπροστά σε μια γυναίκα με αιμορραγία που παρέπεμπε σε περίπτωση γέννας. Όμως, η γυναίκα επέμενε ότι οφειλόταν στην έμμηνο ρύση και δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, παρά τις προσπάθειες και του συντρόφου της.
Ωστόσο, η περίεργη συμπεριφορά της γυναίκας, προβλημάτισε τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Ο επικεφαλής του πληρώματος ρώτησε πού έχει κοντά κάδο απορριμμάτων, ο σύζυγος υπέδειξε το σημείο και εκεί εντοπίστηκε το βρέφος ζωντανό, χωρίς να κλαίει, μέσα σε μία μπλε νάιλον σακούλα.
Το βρέφος, μαζί με τη λεχώνα, μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ. Το νεογέννητο είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται στη Μονάδα Νεογνών για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Η γυναίκα νοσηλεύεται φρουρούμενη, αντιμέτωπη με την κατηγορία της απόπειρας παιδοκτονίας στη διάρκεια τοκετού.
Ο σύζυγος της γυναίκας υποστήριξε πως δεν γνώριζε καν ότι η 33χρονη ήταν έγκυος. Μάλιστα, σύμφωνα με το creta24.gr, ο σύζυγος φέρεται να μην μπορεί να κάνει παιδιά για ιατρικούς λόγους.
Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως η συγκεκριμένη οικογένεια έχει κάποια ενδοοικογενειακά προβλήματα.