Τραυματίστηκε σοβαρά ένας 9χρονος μαθητής, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο Λευκοχώρι Θεσσαλονίκης, όταν ένα άλογο τον δάγκωσε στο μάγουλο. Το περιστατικό σημειώθηκε σε πολυχώρο που παρέχει και δραστηριότητες ιππασίας.
Ο ανήλικος χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο για ράμματα και αποκατάσταση από πλαστικό χειρουργό. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.
Για την υπόθεση συνελήφθη η 53χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία από την αστυνομία για βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια και παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων.
Ενόψει της προκαταρκτικής εξέτασης αφέθηκε ελεύθερη.
Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, στο πλαίσιο της έρευνας ζητείται να προσκομιστεί στη δικογραφία το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού. Μετά το πέρας της έρευνας, η δικογραφία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να αξιολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική μεταχείριση της 53χρονης.