Μπροστά σε μία παράξενη υπόθεση με έναν Κολομβιανό και έναν Βέλγο, οι οποίοι έπεσαν με διαφορά λίγων ωρών -υπό μυστηριώδεις συνθήκες- από μπαλκόνι διαμερίσματος στο Μενίδι, βρέθηκαν οι αστυνομικοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, όλα ξεκίνησαν χθες Κυριακή στις 23.00 το βράδυ όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έκαναν περιπολία ειδοποιήθηκαν από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για εν εξελίξει κλοπή σε διαμέρισμα.
Αμέσως μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι στο πεζοδρόμιο βρισκόταν ένας Κολομβιανός με σπασμένο πόδι. Από την έρευνα των έμπειρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προέκυψε ότι ο άντρας είχε πέσει μυστηριωδώς από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου της πολυκατοικίας.
Ο Κολομβιανός δε μιλούσε αγγλικά και δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τους αστυνομικούς, οι οποίοι κατευθυνόμενοι προς την είσοδο του σπιτιού είδαν ένα άτομο κυπριακής καταγωγής να βγαίνει από το διαμέρισμα με μία βαλίτσα στο χέρι.
Αρχικά θεώρησαν ότι ήταν ο κλέφτης και έψαξαν τη βαλίτσα, διαπιστώνοντας ότι είχε 4 κιλά από μία λευκή σκόνη μαζί με ρούχα ποτισμένα με άγνωστη ουσία και ένα κλειδί αυτοκινήτου.
Αφού οι αστυνομικοί έψαξαν τους γύρω δρόμους βρήκαν το αυτοκίνητο που άνοιγε με το κλειδί. Στο εσωτερικό του βρέθηκε πιστόλι τουρκικής προέλευσης. Ο Κύπριος προσήχθη μαζί με τον Κολομβιανό και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα.
Η άγνωστη ουσία που βρέθηκε στη βαλίτσα αποδείχτηκε ότι δεν ήταν κοκαΐνη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση στις Αρχές που δεν ήξεραν περί τίνος πρόκειται. Έτσι η δικογραφία που σχηματίστηκε αρχικά ήταν μόνο για το νόμο περί όπλων λόγω του εντοπισμού του πιστολιού.
Περίπου πέντε ώρες αργότερα, στις 4.00 σήμερα τα ξημερώματα, στον ίδιο δρόμο όπου βρίσκεται το διαμέρισμα στο Μενίδι εντοπίστηκε από αστυνομικούς ένας Βέλγος με σπασμένο πόδι, ο οποίος επίσης έπεσε από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, καθώς ήταν σαφές ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει εκεί. Το ελληνικό FBI μαζί με Εισαγγελέα έκανε λίγες ώρες αργότερα οργανωμένη έρευνα στο επίμαχο σπίτι, το οποίο αποκαλύφθηκε ότι είχε μετατραπεί σε παρασκευαστήριο κοκαΐνης.
Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι κύκλωμα έφερνε στη χώρα μας από την Κολομβία ρούχα ποτισμένα με κοκαΐνη. Τα ναρκωτικά εκτιμάται ότι αφαιρούνταν από τα ρούχα με ειδική επεξεργασία για να πουληθούν στη συνέχεια στην ελληνικό αγορά. Το διαμέρισμα νοικιάστηκε μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας από ένα ζευγάρι Κινέζων που είναι οι ιδιοκτήτες του.
Τόσο ο Βέλγος όσο και ο Κολομβιανός που έπεσαν από το μπαλκόνι χειρουργήθηκαν, καθώς τραυματίστηκαν σοβαρά στα πόδια.
Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται για να ξεδιπλωθεί ακόμα περισσότερο η υπόθεση.