Ελλάδα

Τραγωδία στην Καλλιθέα: Ελεύθερη η θεία της 7χρονης – Ανείπωτη οδύνη για τον θάνατο του παιδιού

Η θεία, συντετριμμένη, συνελήφθη για αμέλεια και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Τι ζήτησε ο εισαγγελέας για την τραγική υπόθεση της Καλλιθέας.
Θρήνος για την 7χρονη στην Καλλιθέα: 40 λεπτά πάλευαν οι γιατροί - «Δεν θα ξανά παίξω αυτό το παιχνίδι»
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ//EUROKINISSI

Ελεύθερη αφέθηκε η θεία της 7χρονης στην Καλλιθέα που έχασε τη ζωή της πέφτοντας σε τζαμαρία στο σπίτι των νονών της στην Καλλιθέα, όπου είχαν πάει επίσκεψη καθώς οι γονείς της εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην εργασία τους.

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και αφού ολοκληρωθεί η έρευνα ο φάκελος θα επιστρέψει στη δικαιοσύνη προκειμένου να αξιολογηθεί και να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται πως η θεία συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Μαρτυρίες αναφέρουν πως η θεία του παιδιού, συντετριμμένη, όσο περίμεναν το ασθενοφόρο, φώναζε παρακαλώντας το παιδί: «Σε παρακαλώ, άνοιξε τα μάτια σου». Συγκλονίζουν επίσης τα λόγια που φέρεται να ξεστόμισε το μικρό κορίτσι πριν αφήσει την τελευταία του πνοή: «Δεν θα παίξω ξανά αυτό το παιχνίδι».

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» χωρίς σφυγμό, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να την επαναφέρουν. Ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, η 7χρονη υπέκυψε στα τραύματά της, καθώς είχε πολλά και βαριά κοψίματα από τα γυαλιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σοβαρότερο τραύμα ήταν στην κοιλιακή χώρα και αυτό ήταν που αποδείχθηκε μοιραίο.

Ο παππούς της μικρής, συντετριμμένος, μίλησε για τις συνθήκες της τραγωδίας: «Ήταν στο σπίτι της νονάς μαζί με τη θεία της για να την επιτηρεί. Πήγε να πετάξει ένα χαρτάκι. Τρία μέτρα απόσταση ήταν. Τι φόρα να πήρε στα τρία μέτρα; Το τζάμι ήταν λεπτό, αυτά που είχαν οι παλιές πολυκατοικίες», δήλωσε.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το 7χρονο κορίτσι πήγε να πετάξει ένα χαρτί στον κάδο απορριμμάτων και έπεσε με δύναμη στην τζαμαρία της μπαλκονόπορτας, η οποία έσπασε σε δευτερόλεπτα, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή χώρα.

Ο παππούς συνέχισε περιγράφοντας: «Η κόρη μου πήρε το παιδί από το σχολείο, πήγαν στο σπίτι να φάνε με τη γιαγιά, διάβασε, και μετά πήγαν στην Κατερίνα, που έχει στεφανώσει την άλλη μου κόρη. Την είχαν σαν παιδί τους. Και έγινε το κακό. Ούρλιαζε η κόρη μου “Άνοιξε τα ματάκια σου, άνοιξε τα ματάκια σου”».

Καλλιθέα: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο, εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Η μητέρα της 7χρονης, όταν πληροφορήθηκε ότι το παιδί της δεν τα κατάφερε, φώναζε με απόγνωση: «Το παιδί μου, έχασα το παιδί μου». Οι τραγικοί γονείς έχουν ακόμα ένα παιδάκι, 5 ετών.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Κόντρα Θεοδωρικάκου – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή και «καρφί» του υπ. Ανάπτυξης προς Κωνσταντινόπουλο Chevron Left
Κόντρα Θεοδωρικάκου – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή και «καρφί» του υπ. Ανάπτυξης προς Κωνσταντινόπουλο
Η Ε.Ε ανοίγει «παράθυρο» στη Συρία - Τέλος οι οικονομικές κυρώσεις
Η Ε.Ε ανοίγει «παράθυρο» στη Συρία - Τέλος οι οικονομικές κυρώσεις Chevron Right