Nέο στοιχείο είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση θανάτου του Βασίλη Καλογήρου, η σορός του οποίου βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη στις 17 Φεβρουαρίου, σε βραχώδη περιοχή του Τυρνάβου, σχεδόν δύο μήνες μετά την εξαφάνισή του.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, όπως μετέδωσε το MEGA, η αιτία θανάτου αποδίδεται σε ισχαιμία του μυοκαρδίου, η οποία φαίνεται να σχετίζεται με σοβαρή εξάντληση και μυοθερμία.
Ακόμη, διαπιστώθηκε κι από τον νεότερο κύκλο ιστολογικών εξετάσεων ότι όλα τα τραύματα που έφερε η σορός του 39χρονου είναι μεταθανάτια.
Το τελικό συμπέρασμα προέκυψε από τη συνεργασία των Ελλήνων ιατροδικαστών και εξειδικευμένου ξένου εργαστηρίου, με στόχο – όπως σημειώνεται – να αρθούν κάθε είδους αμφιβολίες.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Βασίλης Καλογήρου είχε δηλωθεί αγνοούμενος από τη οικογένειά του την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς και μετά από ενάμιση μήνα περίπου είχε βρεθεί η σορός του δύσβατη περιοχή του Τύρναβου.