Ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλιοπωλεία του κέντρου, το «Επί Λέξει» της οδού Ακαδημίας κλείνει οριστικά.
Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες του βιβλιοπωλείου με ανάρτησή τους στο Facebook, ανακοίνωσαν το βράδυ της Τετάρτης (28/05) το «λουκέτο».
Μετά από δώδεκα χρόνια λειτουργίας, το βιβλιοπωλείο που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 32, ενημέρωσε το κοινό του ότι θα κλείσει στα τέλη Ιουλίου, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του ενοικίου που ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες του ακινήτου.
«Παρά τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να μεταβιβάσουμε το βιβλιοπωλείο, αφού η απαίτηση των ιδιοκτητών του ακινήτου για υπερδιπλασιασμό του ενοικίου, είναι ο τοίχος που δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε. Το Επί Λέξει θα παραμείνει ανοιχτό για τους επόμενους δύο μήνες, προσφέροντας τα βιβλία του σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Θα θέλαμε να είσαστε δίπλα μας και σε αυτή την τελευταία προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας», αναφέρει η ανάρτηση του βιβλιοπωλείου Επί Λέξει.
Η ανάρτηση των ιδιοκτητών του «Επί Λέξει»
«Αγαπητοί και αγαπημένοι μας φίλοι. Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι ο κύκλος-που άνοιξε το βιβλιοπωλείο μας, το Επί Λέξει-κλείνει.
Παρά τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να μεταβιβάσουμε το βιβλιοπωλείο, αφού η απαίτηση των ιδιοκτητών του ακινήτου για υπερδιπλασιασμό του ενοικίου, είναι ο τοίχος που δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε.
Το Επί Λέξει θα παραμείνει ανοιχτό για τους επόμενους δύο μήνες, προσφέροντας τα βιβλία του σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
Θα θέλαμε να είσαστε δίπλα μας και σε αυτή την τελευταία προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.
Σας ευχαριστούμε όλους. Τους βιβλιόφιλους και τους βιβλιοφάγους, τους συγγραφείς και τους εκδότες, και όλους όσοι μας αγαπήσατε και μας στηρίξατε.
Ήταν δώδεκα υπέροχα χρόνια.
Ευχαριστούμε πολύ!!!»