Ένα ατυχές περιστατικό σημειώθηκε στις Πανελλήνιες 2025, καθώς μαθητής φέρεται να έχασε κρίσιμο χρόνο λόγω λανθασμένης ένδειξης σε ρολόι τοίχου εξεταστικής αίθουσας στη Γλυφάδα.
Πέρα από το άγχος που έχουν οι υποψήφιοι φαίνεται πως έχουν να αντιμετωπίσουν και προβλήματα στον εξοπλισμό των αιθουσών.
Η σοβαρή καταγγελία ήρθε στο φως μέσω της εκπομπής Open Τώρα, αναφέροντας πως μαθητής σε εξεταστικό κέντρο στη Γλυφάδα παρέδωσε ημιτελές γραπτό, καθοδηγούμενος από ρολόι της αίθουσας που ήταν μία ώρα πίσω.
Όπως έγινε γνωστό, ο υποψήφιος δεν είχε μαζί του κινητό, καθώς αυτό απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της εξέτασης, και επομένως στηρίχθηκε αποκλειστικά στο ρολόι του χώρου για να υπολογίσει τον χρόνο.
«Μπέρδεψε την ώρα» λόγω του ρολογιού – Παρέδωσε χωρίς να ολοκληρώσει
Το περιστατικό φέρεται να συνέβη την Παρασκευή 30 Μαΐου, στο πλαίσιο της εξέτασης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Έκθεση). Οι μαθητές, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου, δεν είχαν πρόσβαση σε κινητά, επομένως ο μόνος τρόπος για να ελέγξουν την ώρα ήταν μέσω του ρολογιού της αίθουσας.
Το πρόβλημα προέκυψε όταν ο εξεταζόμενος πίστευε πως είχε στη διάθεσή του ακόμα αρκετό χρόνο. Η πραγματικότητα τον αιφνιδίασε, όταν οι επιτηρητές ανακοίνωσαν πως απέμενε μόλις ένα τέταρτο πριν από τη λήξη της εξέτασης, ενώ εκείνος πίστευε ότι είχε ακόμα μιάμιση ώρα.
Η οικογένεια του μαθητή καταγγέλλει πως ο νέος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μη μπορώντας να αποδεχθεί πως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το γραπτό του, όχι λόγω αδυναμίας, αλλά εξαιτίας εξωτερικού παράγοντα.
Όπως αναφέρθηκε, οι γονείς του υποψηφίου εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για επανεξέταση στο μάθημα. Στόχος τους είναι να δοθεί στον μαθητή μία δεύτερη ευκαιρία, καθώς το περιστατικό δεν οφείλεται σε δική του υπαιτιότητα.