Για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου κατηγορούνται οι γονείς του 5 μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του κάτω από περίεργες συνθήκες στην Πάρο. Οι γονείς έχουν συλληφθεί και θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Σύρου. Την ίδια ώρα, σε σοκ είναι τα υπόλοιπα τρία παιδιά της οικογένειας που πρέπει αν διαχειριστούν και τον θάνατο της μικρής τους αδερφής, αλλά και τη σύλληψη των γονιών τους.
Παρόλα αυτά, οι γονείς παρουσιάζουν αντιφάσεις στις καταθέσεις τους με στοιχεία σημαντικά να λείπουν προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ο πατέρας είπε ότι το παιδί το είχαν μαζί τους στην παραλία, και η μητέρα υποστήριξε ότι το άφησαν στο αυτοκίνητο καθώς είχε αποκοιμηθεί.
Τώρα, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά και τις καταθέσεις των μαρτύρων, ειδικότερα από υπαλλήλους beach bar στην Πάρο για να δουν πόσες ώρες ήταν στην παραλία η οικογένεια, αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας.
Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται και το πόρισμα του ιατροδικαστή που θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια θανάτου.
► Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους στην Πάρο: «Δεν ανέπνεε, ήταν κυανό και με μυδρίαση»
Νεκρό βρέφος στην Πάρο: Το χρονικό της τραγωδίας
Πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν ότι το μωρό μεταφέρθηκε από τη μητέρα του στο Κέντρο Υγείας της Πάρου όταν ήταν ήδη νεκρό, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν ότι «δεν είχε τις αισθήσεις του, ότι είχε χρώμα κυανό, χωρίς αναπνοή και με μυδρίαση».
Το Αστυνομικό Τμήμα της Πάρου ενημερώθηκε για το σοβαρό αυτό περιστατικό χθες στις 17.20 το απόγευμα από την αγροτική ιατρό του κέντρου Υγείας του νησιού.
Αστυνομικοί μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας και οδήγησαν τη μητέρα του και τον πατέρα του στο Αστυνομικό Τμήμα όπου και συνελήφθησαν για έκθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την ώρα που το παιδί έχασε τις αισθήσεις του βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα του και τα αδέλφια του. Η οικογένεια είχε γυρίσει από την παραλία, ενώ ο πατέρας απουσίαζε στην εργασία του. Η μητέρα πήρε στα χέρια το παιδί και το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας.