Ελλάδα

Οι κωμικοί διάλογοι για τα «μαϊμού» αναπηρικά επιδόματα: «Μέχρι την επιτροπή δεν βάφεις νύχια και μαλλιά, δεν βγάζεις φρύδια»

Η αρχηγός της φάμπρικας με τα πλαστά αναπηρικά επιδόματα, έδινε σαφείς οδηγίες στις «πελάτισσές».

Απίστευτους διαλόγους κατέγραψε ο «κοριός» της Αστυνομίας στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης για το «ξήλωμα» του κυκλώματος που εξαπατούσε τις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕΠΑ με σκοπό την παράνομη χορήγηση αναπηρικών επιδομάτων.

Η αρχηγός της οργάνωσης έφτανε στο σημείο να δίνει «συμβουλές» στις… πελάτισσές της ακόμα και για τα νύχια, τα μαλλιά και τα… φρύδια. Πιο συγκεκριμένα, προέτρεπε τις γυναίκες που θα περνούσαν από τις επιτροπές, να είναι παντελώς ατημέλητες, προκειμένου να καταφέρουν την παραπλάνηση των ελεγκτών. «Μέχρι να περάσεις από την επιτροπή δεν θέλω μαλλιά βαμμένα, θέλω νύχια ποδιών παρατημένα και δεν θέλω φρύδια βγαλμένα», έλεγε.

Στο φως έρχονται επίσης διάλογοι που δείχνουν πως η αρχηγός προετοίμαζε τους πελάτες και με άλλους τρόπους, προκειμένου να περάσουν από τις επιτροπές, ενώ καταγράφηκαν συνομιλίες που αφορούσαν στα χρηματικά ποσά που δίνονταν ως πληρωμή.

Στο φως η φάμπρικα με τα αναπηρικά επιδόματα – Πώς δρούσαν, τι κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛΑΣ

Κύκλωμα με «μαϊμού» αναπηρικά επιδόματα: Οι επίμαχοι διάλογοι

Διάλογος 1

  • Αρχηγός: Η… είναι 62 χρονών στα 63, θα πάρει παραπληγικό με σύνταξη. Τουλάχιστον, εκείνη τη μέρα θα τα βρούμε τα υπόλοιπα λέω, που θα ζητήσουνε. Πρέπει να υπάρχει το πεντοχίλιαρο χέρι με χέρι. Δεν μου είπε τίποτα. Εγώ, όμως, πρέπει να σας τα πω. Μη μου πείτε αύριο γιατί ο… δεν έχει μυαλό. Ο.. είναι καταστροφικός, δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.
  • Γυναίκα: Εγώ τα 5.000 ευρώ θα τα δανειστώ. Εντάξει αυτό.
  • Αρχηγός: Άκου, μέχρι να περάσεις επιτροπή δεν θέλω τα μαλλιά βαμμένα…
  • Γυναίκα: Τίποτα τίποτα
  • Αρχηγός: Τα νύχια από τα πόδια παρατημένα. Καταλαβαίνεις τι σου λέω;
  • Γυναίκα: Εντελώς. Το έχω στο νου μου.
  • Αρχηγός: Ούτε φρύδια βγαλμένα, τίποτα.
  • Γυναίκα: Τίποτα, τίποτα.
  • Αρχηγός: Γιατί είσαι μία γυναίκα. Η λεπτομέρεια είναι πάντα το άλφα και το ωμέγα που θα δουν αυτοί. Αυτός ο…
  • Γυναίκα: Είμαι ελεεινή, άσε με τα έχω αφήσει όλα.

Διάλογος 2

  • Γυναίκα: Τζίφος, τζίφος. Άσε με, έχω αρρωστήσει.
  • Αρχηγός: Τι έγινε;
  • Γυναίκα: Τίποτα, εδώ. Αυτή η… που ήτανε σήμερα ποια πουτ… ήτανε;
  • Αρχηγός: Ναι, τι έγινε;
  • Γυναίκα: Τίποτα παιδί μου. Ενώ ο… το έπαιξε πολύ καλά οι άλλοι… οι άλλοι άνθρωποι ήτανε πολύ καλοί. Δηλαδή και μαζί μου και αυτά. Ούτε δευτερόλεπτο δεν τον κοίταξε, άρχισε να φωνάζει εδώ πέρα στην τραπεζαρία να της δώσω αξονική και το άλλο ο… πέρασε εγκεφαλικά. Λέω, χριστιανή μου, λέω ό,τι είχα το έδωσα στον… δεν είχα κάτι τέτοιο.

Διάλογος 3

  • Αρχηγός: Λοιπόν, τις έδωσες ηρεμιστικά απόψε;
  • Γυναίκα: Τώρα θα της δώσω, μετά. Τώρα βάζουμε τον καθετήρα.
  • Αρχηγός: Πώς είναι; Πώς τη βλέπεις; Θα δείξει ότι έχει άνοια, θα της έχει πάνα κανονικά. Βάλε της και ένα υπόστρωμα από κάτω.
  • Γυναίκα: Τι να βάλω;
  • Αρχηγός: Ένα υπόστρωμα ρε παιδί μου. Αυτά μωρά από το σούπερ μάρκετ. 10 ευρώ έχει. Πετάξου εκεί δα το πρωί και πάρε.
  • Γυναίκα: Σου είπανε τι ώρα;
  • Αρχηγός: Αυτοί θα ξεκινήσουνε 9:00. Δεν ξέρω αν θα έρθουν αμέσως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Φωτιά Τώρα Πυρκαγιά Αχαρνές Κρυονέρι Chevron Left
Φωτιά τώρα στις Αχαρνές, κοντά στο Κρυονέρι