Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο «φως» για την πτώση του ελικοπτέρου στην μαρίνα Βουλιαγμένης, το μεσημέρι της Κυριακής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερις αλλοδαποί (δύο άνδρες και δύο γυναίκες υπήκοοι ΗΠΑ) και ο 57χρονος ημεδαπός κυβερνήτης/χειριστής ελικοπτέρου.
► Καύσωνας… ξανά και ξανά τον Ιούλιο! Οι τελευταίες προγνώσεις
Και οι πέντε επιβάτες εξήλθαν από τη θάλασσα με ίδιες δυνάμεις μετά την πτώση του ελικοπτέρου.
Βίντεο καταγράφει καρέ καρέ την πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη https://t.co/sM0PLxCe64 pic.twitter.com/4OTHccJJ6J
— iEidiseis.gr (@iEidiseisGR) June 15, 2025
Οι επιβαίνοντες κολύμπησαν προς τα βράχια και περισυνελέγησαν άμεσα από λέμβο της μαρίνας, ενώ αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.
Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τον Ασπρόπυργο με προορισμό τη Μύκονο. Κατά την απογείωση από τη μαρίνα «ASTIR», λόγω ισχυρών ριπών ανέμου, αιωρήθηκε περίπου ένα μέτρο από το έδαφος και κατέπεσε στη θάλασσα.

Στο σημείο τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για λόγους πρόληψης θαλάσσιας ρύπανσης, ενώ με τη συνδρομή δύτη και γερανού το ελικόπτερο ανελκύστηκε και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Τατοΐου για διερεύνηση των αιτίων του ατυχήματος.
► Ψηφίστηκε πρόωρο «Δώρο Χριστουγέννων 2025» σε συνταξιούχους
Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ μία από τις γυναίκες, έγκυος, μεταφέρθηκε προληπτικά σε ιδιωτική μαιευτική κλινική.
Ο 57χρονος κυβερνήτης συνελήφθη για παράβαση των άρθρων 291 παρ. 3, 314 του Ποινικού Κώδικα και του άρθρου 176 του Κώδικα Αεροπορικού Δικαίου, σχετικά με επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία και σωματική βλάβη από αμέλεια.