Ελλάδα

Καρδιοχειρουργός καθηγητής πανεπιστημίου συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για φακελάκι – Βρέθηκαν 12.000 ευρώ στο γραφείο του

Ο γιατρός που έλαβε το φακελάκι κατηγορείται για δωροληψία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Καρδιοχειρουργός συνελήφθη, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (21/6), επ’ αυτοφώρω στο γραφείο του να παίρνει φακελάκι με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 2.500 ευρώ από συγγενή ασθενούς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για διευθυντή Καρδιοχειρουργικής σε νοσοκομείο της Λάρισας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iEidiseis, στο γραφείο του καρδιοχειρουργού, ο οποίος είναι και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο, εντοπίστηκαν 12.000 ευρώ.

Ο 62χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Λάρισας, ο οποίος τον παρέπεμψε στο Τριμελές Αυτόφωρο για να δικαστεί. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για δωροληψία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Γεωργιάδης: «Αυτοί οι επίορκοι δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ»

Σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως «αυτοί οι λίγοι επίορκοι δεν έχουν καμία θέση στο ΕΣΥ». «Χθες συνελήφθη, μετά από καταγγελία ασθενούς, καθηγητής καρδιοχειρουργός στο ΠΓΝ Λαρίσης, διότι ζήτησε 2.500€ από ασθενή για να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση. Τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα και ακυρώσαμε όλα τα χειρουργεία του», έγραψε στο Χ ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Λυπούμαι πραγματικά που ενώ έχουμε δώσει ήδη και την δυνατότητα άσκησης παραλλήλου ιδιωτικού έργου και επιπλέον χρήματα με τα απογευματινά χειρουργεία, υπάρχουν ακόμη ασυνείδητοι γιατροί που εκμεταλλεύονται την δύσκολη στιγμή των ασθενών και των οικογενειών τους. Δεν έχουν καμία θέση στο ΕΣΥ αυτοί οι λίγοι επίορκοι! Εάν αποδειχθεί αυτή η καταγγελία, πραγματικά Ντροπή του και σε όποιον άλλον το κάνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Στενό του Ορμούζ Chevron Left
Άλλο Ορμούζ, άλλο Σουέζ
Πότε αρχίζουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις
Καλοκαιρινές Εκπτώσεις Chevron Right