Ελλάδα

Δολοφονία επιχειρηματία στη Λαμία: Ηχητικό ντοκουμέντο κατέγραψε τα τελευταία λόγια του θύματος (Βίντεο)

Δραματικό ηχητικό ντοκουμέντο από την έκκληση του 59χρονου θύματος δολοφονίας στη Λαμία.
Λαμία

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ένας 42χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 59χρονου ιδιοκτήτη καφετέριας στη Λαμία, πατέρα τριών παιδιών. Η υπόθεση που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία φαίνεται πως έχει πλέον περάσει σε φάση διαλεύκανσης, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει την εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του 42χρονου εντοπίστηκε το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να διαπράχθηκε το έγκλημα, καθώς και επιπλέον αποδεικτικό υλικό, που οδήγησε τις αρχές στη σύλληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας ως ο τελευταίος πελάτης που επισκέφθηκε την καφετέρια το βράδυ της Κυριακής, λίγη ώρα πριν εντοπιστεί το θύμα δολοφονημένο πίσω από τον πάγκο του καταστήματος.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, με στόχο την πλήρη τεκμηρίωση της υπόθεσης και την παραπομπή του κατηγορούμενου στη δικαιοσύνη, όπως επίσης και να αποκαλυφθούν τα αίτια της δολοφονίας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας με ανακοίνωσή της συνεχάρη τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας για την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης. «Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας, που κατάφεραν μέσα σε ελάχιστο χρόνο να εξιχνιάσουν μια αποτρόπαια δολοφονία που πάγωσε την τοπική κοινωνία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Βοήθεια, Αστυνομία» – Ηχητικό ντοκουμέντο από την άγρια δολοφονία στη Λαμία

Ο δράστης επιτέθηκε στον 59χρονο ιδιοκτήτη της καφετέριας στην είσοδο του καταστήματός του, στο κέντρο της Λαμίας.

Στο Mega μίλησε η γυναίκα που βρήκε πρώτη τον επιχειρηματία να κείτεται νεκρός πίσω από τον πάγκο του μπαρ.

«Είδα τα φώτα κλειστά και φώναξα ‘Δημήτρη, Δημήτρη, είσαι καλά;’. Και μόλις πήγα παρά μέσα είδα αίματα και τον είδα στο πάτωμα».

Μαζί της ήταν και άλλη μία γυναίκα που γνώριζε τον 59χρονο και συνήθιζε κι εκείνη να τον χαιρετά περνώντας έξω από τη καφετέρια. Είδε κι εκείνη πρώτα τα αίματα στην είσοδο του μαγαζιού κι ύστερα αντίκρισε τη σορό του ιδιοκτήτη.

«Είδαμε τον άνθρωπο κάτω μέσα στα αίματα, ξάπλα, τον είχαν πάρει από την πόρτα, τον έβαλαν μέσα στον πάγκο».

Ο 59χρονος προσπάθησε να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη. Υπάρχουν μαρτυρίες μάλιστα ότι πρόλαβε, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, να φωνάξει για βοήθεια.

«Μία άλλη κυρία που μένει από πάνω, άκουσε ότι ζήτησε βοήθεια, Αστυνομία», λέει μάρτυρας.

«Βοήθεια, βοήθεια, Αστυνομία», ήταν τα λόγια του θύματος πριν ξεψυχήσει.

Το χρονικό

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού Μέσα, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας φαίνεται να δέχτηκε επίθεση την ώρα που πήγε να κλείσει το μαγαζί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα έχει χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού από ένα ασημί βαρύ λουκέτο, που είχε για να κλείσει το κατάστημα, ενώ έφερε και μαχαιριές στο λαιμό, στα πλευρά και την κοιλιακή χώρα.

Γείτονας φέρεται, την επίμαχη ώρα, να άκουσε κάποια φασαρία και άτομο να καλεί σε βοήθεια. Λίγο αργότερα μια γυναίκα που επέστρεφε από τη δουλειά στο σπίτι της είδε τα αίματα στην είσοδο του μαγαζιού και αναζητώντας τον 59χρονο κατέληξε στο σημείο όπου τον είχαν αφήσει, πίσω από τον πάγκο μέσα στα αίματα.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν Chevron Left
Ρωσία μετά τη συνάντηση του Πούτιν με τον Αραγτσί: «Πλήρες δικαίωμα του Ιράν στην αυτοάμυνα»
Μαρία Πρωτόπαππα: Ήταν δύσκολο να δεχτώ ότι δεν με συμπαθούν στη δουλειά
Μαρία Πρωτόπαππα Chevron Right