Από το πρωί, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση των ελληνικών αρχών κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιά, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης απάτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έρευνα διενεργείται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και την Υπηρεσία Εξωτερικών Υποθέσεων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η έρευνα γίνεται σε άτομα και εταιρείες που φέρονται να εισέπρατταν μεγαλύτερα ποσά για τον εκτελωνισμό προϊόντων.
Οι συγκεκριμένες έρευνες πραγματοποιούνται ταυτόχρονα και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπως την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία και το Βέλγιο, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συντονισμένης δράσης.
Η υπόθεση φαίνεται να σχετίζεται με δραστηριότητες στον χώρο του εκτελωνισμού, ενώ εφόδους έχουν δεχθεί τόσο επαγγελματικοί χώροι όσο και κατοικίες προσώπων που συνδέονται με τις εν λόγω επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iEidiseis.gr αναμένεται έρευνα και έλεγχος σε πάνω από 10 άτομα και επιχειρήσεις ενώ μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, τα οποία βρέθηκαν σε 12 εταιρείες και 6 σπίτια εμπλεκόμενων.
Οι Aρχές συνεχίζουν την έρευνα, υπό την καθοδήγηση των ευρωπαϊκών αρχών ενώ αναμένονται από την εισαγγελία τυχόν εντολές για συλλήψεις.