Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη (2/7) στην Πυροσβεστική για δασική φωτιά στην Ιεράπετρα, στην Κρήτη. Μάλιστα, στις 16:45 εστάλη μήνυμα από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους των περιοχών της Αγίας Φωτιάς, της Αχλιάς, της Γαλήνης και της Φέρμας, προκειμένου να απομακρυνθούν.
Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, για την κατάσβεση της φωτιάς στην Ιεράπετρα επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., ενώ από αέρος έχουν κινητοποιηθεί και δύο ελικόπτερα.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
‼️ Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Αγία_Φωτιά #Αχλιά #Γαλήνη #Φέρμα απομακρυνθείτε προς #Ιεράπετρα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnloeCt@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) July 2, 2025
Ισχυρές δυνάμεις για τη φωτιά στο Λασίθι
Πάντως, σύμφωνα με ανάρτηση της Πυροσβεστικής στο Χ, για την κατάσβεση της φωτιάς στην Ιεράπετρα επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., ενώ από αέρος έχουν κινητοποιηθεί και δύο ελικόπτερα.
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Αχλιά Λασιθίου Κρήτης. Κινητοποιήθηκαν 36 #πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 12 οχήματα και 2 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 2, 2025