Την πρόγνωσή του για την πορεία του καιρού των επόμενων ημερών ανέλυσε ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσω του δελτίου που παρουσιάζει στο YouTube.
Ειδικότερα, ο προγνώστης καιρού και ευρωβουλευτής ανέφερε για τον καιρό της Παρασκευής 4 Ιουλίου, ότι αναμένεται ηλιοφάνεια από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 7 Μποφόρ σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στην Κρήτη λόγω των πυρκαγιών, τονίζοντας ότι οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι.
Παράλληλα, ισχυροί θα είναι οι άνεμοι και στην Αττική, καθώς θα πνέει ισχυρός βοριάς έως τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ από το απόγευμα θα εξασθενήσουν κάπως στο λεκανοπέδιο και θα παραμείνουν ενισχυμένοι σε περιοχές του Αιγαίου.
Αναφορικά με τον καιρό του Σαββάτου (5/7), οι άνεμοι θα είναι σχετικά εξασθενημένοι στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση κάποια τμήματα της Αττικής.
Την Κυριακή (6/7) θα εξασθενήσουν περαιτέρω οι βοριάδες, αλλά από την Τρίτη 8Ιουλίου θα ενισχυθούν οι δυτικοί άνεμοι, οι οποίοι θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, στα όρια του καύσωνα.
Σάκης Αρναούτογλου: «Πάμε σε πολλή ζέστη και σε όρια καύσωνα»
«Πάμε σε πολλή ζέστη και σε όρια καύσωνα», ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου μιλώντας για την εξέλιξη των αέριων μαζών τις επόμενες ημέρες προσθέτοντας ότι «τη Δευτέρα (7/7) και την Τρίτη (8/7) θα κάνει πάρα πολλή ζέστη» με θερμοκρασίες που θα φτάσουν κατά τόπους τους 42-43 βαθμούς.