Ελλάδα

Εμβολιασμός ευπαθών ομάδων: Οι δύο κατηγορίες, ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

Οι πολίτες με σοβαρά νοσήματα θα πάρουν τη σκυτάλη του εμβολιασμού. Οι ευπαθείς ομάδες θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες, σύμφωνα με τον Χρήστο Ταραντίλη.

Στα επόμενα στάδια της διαδικασίας του εμβολιασμού αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας με σοβαρά νοσήματα που διακρίνονται -σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών- σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα χαρακτηρίζεται ως «πολύ υψηλού κινδύνου νόσησης από Covid-19» και θα αρχίσει να εμβολιάζεται -κάθετα- χωρίς δηλαδή ηλικιακή κατηγοριοποίηση, αμέσως μετά την ηλικιακή ομάδα 75-79.

Η δεύτερη ομάδα χαρακτηρίζεται ως «αυξημένου κινδύνου» και θα αρχίσει να εμβολιάζεται μετά την ηλικιακή ομάδα 60-64 με σειρά προτεραιότητας που θα καθορίζεται με βάση την ηλικία.

«Εκτιμάται έτσι ότι με τον εμβολιασμό τόσο των μεγαλύτερων σε ηλικία συμπολιτών μας, όσο και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, θα αρχίσει, από το Μάρτιο, να μειώνεται ο κίνδυνος πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και από τον Απρίλιο που θα έχουμε σύμμαχο και τον καιρό, η κατάσταση ως προς τη μεταδοτικότητα του ιού θα βελτιωθεί σημαντικά» σημείωσε ο κ.Ταραντίλης. 

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πότε θα εμβολιαστούν όσοι έχασαν το ραντεβού λόγω της κακοκαιρίας
Λευκορωσία: Στη φυλακή δημοσιογράφοι που έδειξαν εικόνες από την καταστολή διαδηλώσεων
Chevron Right