Φωτιά στην Ιεράπετρα: Μάχη για τρίτο 24ωρο κόντρα σε «καντηλάκια» και αναζωπυρώσεις

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 3 περιοχές της Ιεράπετρας. Ισχυροί άνεμοι και σήμερα στην περιοχή.
Φωτιά στην Ιεράπετρα: Μάχη για τρίτο 24ωρο κόντρα σε «καντηλάκια» και αναζωπυρώσεις
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Με συνολικά έξι εναέρια μέσα συνεχίζεται από το πρώτο φως της Παρασκευής (4/7) η μάχη της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην Ιεράπετρα.

Ειδικότερα, συνολικά 230 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων και 48 οχήματα βρίσκονται στα σημεία που αποτελούν το επίκεντρο της επιχείρησης κατάσβεσης, με τους ανέμους στην περιοχή να πνέουν και σήμερα ισχυροί.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και αρκετά καπνογόνα σημεία, από τα οποία ξεκινούν μικρές ή και μεγαλύτερες αναζωπυρώσεις.

Πάντως στην Κρήτη όπως έγινε γνωστό, έφτασε και Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, ενώ με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας η Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού και οι Δημοτικές Κοινότητες Ιεράπετρας και Αγίου Ιωάννου.

Η απόφαση ελήφθη για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από δασικές πυρκαγιές και ισχύει για τρεις μήνες, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το cretalive.gr, παρότι δεν είναι ακόμα δυνατό να υπάρξει απολογισμός του καταστροφικού περάσματος της πύρινης λαίλαπας, έχουν καεί δασικές εκτάσεις, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες, αλλά και σε σπίτια, καθώς και στο σύστημα ύδρευσης. Πολλοί είναι οι κάτοικοι που δεν έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους ενώ κλειστές παραμένουν και οι ξενοδοχειακές μονάδες που εκκενώθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κίνηση στους δρόμους: «Φράκαραν» Κηφισός και κέντρο Αθήνας - Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Κέλλας: Δεν ζήτησα ρουσφέτι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Αποκόμματα οι συνομιλίες που βλέπουμε
Χρήστος Κέλλας Chevron Right