Θύμα εκβιασμού από γνωστό δημοσιογράφο κατήγγειλε πως έπεσε η βουλευτής της ΝΔ, Ζέττα Μακρή, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι της ζήτησε 10.000 ευρώ προκειμένου να σταματήσει να δημοσιεύει αρνητικά σχόλια και κείμενα σε βάρος της στο μέσο που διαχειρίζεται.
Ζέττα Μακρή: Το ραντεβού σε καφέ του Βόλου και τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα
Σημειώνεται πως ο δημοσιογράφος, με καταγωγή από τον Βόλο, εκτός από πανελίστας γνωστής εκπομπής πανελλαδικής εμβέλειας είναι επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιοκτήτης τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας και τοπικού ενημερωτικού σταθμού και εργάζεται και σε τοπικό κανάλι, με εξειδίκευση σε συνεντεύξεις πολιτικών.
Η κ. Μακρή κατήγγειλε τον εκβιασμό στην Ασφάλεια Βόλου και ακολούθως οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την επιχείρηση για τη σύλληψη του.
Η «γαλάζια» βουλευτής έκλεισε ένα ραντεβού με τον δημοσιογράφο για να του δώσει τα χρήματα που ζητούσε. Η συνάντηση έγινε το πρωί του Σαββάτου (5/7) σε καφετέρια στο λιμάνι του Βόλου. Εκεί του παρέδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και στη συνέχεια συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Ο δημοσιογράφος θα περάσει από τη διαδικασία του αυτοφώρου και η βουλευτής έχει κληθεί να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου για όλα όσα προηγήθηκαν μέχρι την καταγγελία.
«Ήδη υπήρχαν πολλά αρνητικά δημοσιεύματα και για να μην συνεχιστούν, έπρεπε να ενδώσω»
Μιλώντας στο MEGA, η κ. Μακρή ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος «δεν έλεγε πως θα γράψει θετικά. Το έκανε για να αποφύγει τις αρνητικές αναρτήσεις. Ήδη υπήρχαν πολλά αρνητικά δημοσιεύματα και για να μην συνεχιστούν, έπρεπε να ενδώσω».
«Τον γνώριζα. Ο Βόλος είναι μια μικρή πόλη, είχαμε και σχέσεις κοινωνικές, προσωπικές, είναι 3 χρόνια μεγαλύτερος από τον μεγάλο μου γιο», πρόσθεσε η ίδια.
Μάλιστα, όπως τόνισε, «δυσκολεύτηκα πολύ να αντιληφθώ πού το πάει, με πόνεσε, η συμπεριφορά του, όμως, δεν μου άφηνε περιθώριο. Επέλεξα να κάνω αυτό που έκανα σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, δεν μετανιώνω αλλά στεναχωριέμαι».
Ερωτηθείσα σχετικά με το πότε ξεκίνησε ο εκβιασμός, η κ. Μακρή είπε «είναι κάποιοι μήνες, άργησα να το πιστέψω για έναν άνθρωπο που γνωριζόμασταν. Δεν ήταν κάτι εύκολο για μένα, δεν είχα άλλο περιθώριο. Δεν το συζήτησα με στενούς μου συνεργάτες μόνο με τον γιο μου που είναι στην Ελλάδα».