Η υπόθεση των βρεφικών θανάτων που συγκλονίζει τη χώρα με κεντρικό πρόσωπο την 25χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου, συνεχίζει να προκαλεί σοκ και απορίες, μετά την ομολογία της.
► Έτσι «έσπασε» η Ειρήνη Μουρτζούκου
Η 25χρονη «έσπασε» σήμερα το πρωί ενώπιον των Αστυνομικών και ομολόγησε τη δολοφονία τεσσάρων παιδιών, όχι όμως και του μικρού Παναγιωτάκη, του τελευταίου χρονικά θύματος, γεγονός που αφήνει πίσω του ένα τεράστιο ερωτηματικό.
O 15 μηνών Παναγιώτακης ήταν γιος φίλης της και έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου του 2024.
Η αρχική εικόνα ήταν ότι το παιδί πέθανε από παθολογικά αίτια, ωστόσο οι γιατροί στο νοσοκομείο «είδαν» ύποπτα σημάδια υποξίας.
Τον Μάρτιο του 2025 το Ανθρωποκτονιών θεώρησε ύποπτη την 25χρονη Ειρήνη για ανθρωποκτονία από δόλο ή από αμέλεια όσον αφορά τον θάνατο του παιδιού.
Η Πόπης, η μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη, στον απόηχο της τελευταίας εξέλιξης, έλεγε «όποιος έκανε κακό στο παιδί μου, να πληρώσει».
«Το παιδί μου ήταν υγιέστατο και δεν είχε ούτε αναπνευστικό πρόβλημα ούτε πρόβλημα με το έντερό του και γενικότερα κανένα θέμα υγείας. Ακόμη και σήμερα κρατάω τα παιχνίδια του παιδιού μου στην αγκαλιά μου, ζω με τις αναμνήσεις», είχε δηλώσει.
«Εάν αποδειχθεί ότι η Ειρήνη έχει πειράξει το παιδί μου, δε θα περιμένω την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά θα τη σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια».
Υπενθυμίζεται πως η περίπτωση του Παναγιώτη είναι σε εξέλιξη ιατροδικαστική έρευνα που είναι στο τελευταιο σταδιο της.