Ελλάδα

Καιρός: Ιδανικός για παραλία σήμερα με λίγες εξαιρέσεις στα ορεινά

Σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, ιδίως ως προς τη θερμοκρασία, θα κινηθεί ο καιρός σήμερα (12/7) – Αναλυτική πρόγνωση.
INTIME | Βαγγέλης Μπουγιώτης

Πολύ καλός καιρός θα επικρατήσει, το Σάββατο (12/7), σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, πιθανές καταιγίδες μικρής διάρκειας ενδέχεται να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τοπικά τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα έχουν ένταση μέχρι και τα 6 μποφόρ.

Ο καιρός το Σάββατο (12/7) από την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός αλλά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου (12/7), θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς Κελσίου. Ειδικότερα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη νότια Κρήτη, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 33 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και τοπικούς όμβρους στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και τοπικούς όμβρους στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στη Θράκη βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικούς όμβρους στα ορεινά.

Άνεμοι: Δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο κατά τόπους 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 και στη νότια Κρήτη τοπικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 με 35 βαθμούς και στις Σποράδες έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση του meteo.gr για το Σάββατο (12/7)

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οι οποίες θα πυκνώσουν το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου (12/7) στα ορεινά, οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 20 έως 35, στην Ήπειρο από 15 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 32, στη Στερεά από 18 έως 35, στην Πελοπόννησο από 18 έως 35, στο βόρειο Αιγαίο από 20 έως 35, στο κεντρικό και στο νότιο Αιγαίο από 21 έως 33, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 35 και στην Κρήτη από 18 έως 34.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός με νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές και βαθμιαία από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την εξέλιξη του καιρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Νοσοκομείο Αγρινίου Chevron Left
Έτσι έγινε η τραγωδία στο Αγρίνιο - Απαρηγόρητος ο πατέρας που παρέσυρε τη δίχρονη κόρη του
Το παρασκήνιο της ομολογίας Μουρτζούκου – Το «δωματιάκι» στο Ανθρωποκτονιών, οι δίσκοι της TV και οι ζωγραφιές
Chevron Right