Αυλαία στη δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη στο Εφετείο, μετά την ανακοίνωση της ποινής του.
Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή στον ηθοποιό, ο οποίος κρίθηκε νωρίτερα ομόφωνα ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά για την απόπειρα βιασμού δύο συναδέλφων του.
Και η μη αναγνώριση ελαφρυντικών ελήφθη ομόφωνα.

Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3. Η μειοψηφία, δύο ένορκοι και ένας δικαστής, είχε την άποψη ότι πρέπει να επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για τη μία πράξη και δύο για την άλλη.
Νωρίτερα η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστούν δύο ελαφρυντικά στον Πέτρο Φιλιππίδη. Κατά την υπεράσπιση πρέπει να αναγνωριστεί στον καλλιτέχνη, το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.
Την απόφαση για την ενοχή του άκουσε ψύχραιμος ο κατηγορούμενος, την ίδια στιγμή που ακούγονταν στην αίθουσα τα κλάματα των δύο συναδέλφων του, οι οποίες τον κατήγγειλαν.
Η απόφαση του Δικαστηρίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος δεν εντόπισε δόλο στις καταγγελόμενες πράξεις.
Είχει επίσης ζητήσει να δεχθεί το δικαστήριο και τα δύο ελαφρυντικά, αναφέροντας για τον σύννομο βίο, ότι εφόσον δεν είχε καταδικαστική απόφαση πριν το 2010 και πριν το 2014, το δικαστήριο πρέπει να δεχθεί ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο.
Όσο για την μετέπειτα καλή συμπεριφορά ο κ. Καραφλός είπε πως ο καταδικασθείς ηθοποιός «έχει ηθικά μεταστραφεί, παρότι δεν ομολόγησε» και συμπλήρωσε: «Να δοθεί και αυτό».
Αναλυτικά οι δύο υποθέσεις απόπειρας βιασμού:
Η πρώτη απόπειρα έλαβε χώρα το 2010 στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη στο θέατρο «Μουσούρη» όπου είχε πάει να τον δει η πρώτη καταγγέλλουσα για να πάρει ρόλο στην παράσταση που παιζόταν τότε. Η γυναίκα κατέθεσε στο δικαστήριο , με πολύ μεγάλη φόρτιση, για όσα ισχυρίζεται πως έγιναν, ενώ η ίδια φώναζε και παρακαλούσε τον κατηγορούμενο να σταματήσει την επίθεση του.
Η δεύτερη απόπειρα έγινε το 2014 σε βάρος ηθοποιού με την οποία είχε συναντηθεί ο κατηγορούμενος για επαγγελματικούς λόγους. Η πράξη φέρεται να διαδραματίστηκε στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου ο οποίος μετά την συνάντηση προσφέρθηκε να γυρίσει στο σπίτι της την παθούσα. Αντί όμως αυτού, την οδήγησε σε αδιέξοδο στενό στο Παλαιό Ψυχικό όπου επιχείρησε να την βιάσει πατώντας το κεντρικό κλείδωμα του αυτοκινήτου. Και αυτή η ηθοποιός στάθηκε απέναντι στους δικαστές και εξιστόρησε τα γεγονότα, σε μία εξουθενωτική διαδικασία: «δεν καταλάβαινε το «όχι»…» είχε πει κλαίγοντας.
Η απόφαση του Εφετείου έρχεται σε αντίθεση με τον Εισαγγελέα
Υπενθυμίζεται πως η πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας Ανδρέα Καραφλού προς τους δικαστές ήταν να ακούσουν τον Φιλιππίδη στον οποίο δεν εντόπισε δόλο.
«Δεν είναι βιαστής» είχε πει, εκφράζοντας την θέση ότι η συμπεριφορά του, παραπέμπει σε άλλου τύπου σεξουαλική δράση, που ποινικά αξιολογείται ως πλημμέλημα: «βιαστής για γέλια» είχε αναφέρει.
Οι διηγήσεις των παθουσών , «πάσχουν» σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος ζήτησε να κηρυχθεί αθώος «λόγω πλείστων αμφιβολιών» ο κατηγορούμενος.
Ελλείψει ιατροδικαστικής εξέτασης , κατά τον κ. Καραφλ , δεν υπάρχουν παρά μόνο «δύο καταθέσεις» , αυτές των ηθοποιών, στις οποίες εντόπισε «αποδεικτικές ρωγμές».
Με έντονα επικριτικό ύφος για τις παθούσες, ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως καμία από τις δύο δεν πήγε στην Αστυνομία μετά τα συμβάντα που καταγγέλλουν, γεγονός που ερμήνευσε λέγοντας ότι η «αδράνεια τους» δηλώνει ότι θεώρησαν «πως δεν έγινε κάτι σοβαρό».