Ελλάδα

Τουρίστριες κατακεραυνώνουν τη Σαντορίνη: «Βρωμιά και χάος, ήταν απάτη»

Συνεχώς αρνητικά σχόλια για το νησί της Σαντορίνης από ξένους τουρίστες. Μιλούν για εικόνες συνωστισμού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Μια καλοκαιρινή απόδραση στην Ελλάδα σημαίνει βουτιές στον ήλιο, εξερεύνηση των γραφικών σοκακιών, δοκιμή τοπικών γεύσεων και επαφή με την κουλτούρα. Όμως για μια ταξιδιώτισσα, οι διακοπές πολυτελείας στη Σαντορίνη αποδείχθηκαν κατώτερες των προσδοκιών, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπη με ανεξέλεγκτα πλήθη τουριστών.

Η 27χρονη Gabriella Barras, που ζει στο Ντουμπάι, επισκέφθηκε τη Σαντορίνη νωρίτερα φέτος, βλέποντας τις μαγευτικές εικόνες που έβλεπε στα social media. Η τετραήμερη απόδραση κόστισε 2.200 λίρες, αλλά, όπως λέει, «δεν ήταν τίποτα απ’ ό,τι περίμενα».

@gabriellabarras Well that was anti climatic 🫠 #santorini #instavsreality ♬ original sound – william springfield

«Περίμενα να είναι μια γραφική, χαλαρή και όμορφη εμπειρία. Ήθελα να ζήσω την ελληνική κουλτούρα και κουζίνα», δήλωσε στο Luxury Travel Daily.

«Οι φωτογραφίες ήταν απίστευτες. Ναι, ήταν όντως πανέμορφο τοπίο και οι θέες μαγευτικές, αλλά δεν βρήκα πολλή από την παραδοσιακή κουλτούρα που περίμενα. Ήταν τόσο εμπορευματοποιημένο, που δεν το βρήκα καθόλου χαλαρωτικό».

Η Gabriella μίλησε για «κατακλυσμό τουριστών σε κάθε σημείο που επισκέφθηκα» και χαρακτήρισε την εμπειρία «καταπιεστική και πολύ μακριά από το γαλήνιο καταφύγιο που είχε φανταστεί».

«Στο ηλιοβασίλεμα, υπήρχαν εκατοντάδες άτομα που προσπαθούσαν να βρουν ένα σημείο. Ήταν χαοτικό».

Πέρα από την πολυκοσμία, παραπονέθηκε και για τη δυσκολία μετακίνησης:

«Νοικιάσαμε αυτοκίνητο, οπότε η μετακίνηση δεν ήταν δύσκολη, αλλά πολλά καταλύματα βρίσκονται ψηλά στο βουνό με ατελείωτες σκάλες. Το να μεταφέρεις βαλίτσες ή απλά να ανεβαίνεις είναι εξαντλητικό – ίσως ακατάλληλο για πολλούς».

Η Claire Smith, 25 ετών από το Σίδνεϊ, έμεινε έξι νύχτες στο νησί, ξοδεύοντας περίπου 600 λίρες. Αντί όμως για γραφικές εικόνες, ήρθε αντιμέτωπη με… ανθρώπινο μποτιλιάρισμα.

«Ήθελα να δω παραλίες και να χαλαρώσω. Νόμιζα ότι θα ζήσω τις απόλυτες εικόνες του Instagram – λευκά σπίτια με μπλε τρούλους, καυτή μέρα και θέα στην Καλντέρα».

«Αλλά η Οία ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Οι δρόμοι ήταν τόσο πνιγμένοι που περπατούσες με το ζόρι, ενώ δεν υπήρχε καθόλου σκιά. Ήταν ό,τι χειρότερο».

Περιέγραψε επίσης την εμπειρία στα σκαλιά προς το Αμμούδι:

«Ήταν γεμάτα με περιττώματα γαϊδάρων. Μύριζε άσχημα. Στο ανέβασμα, αναγκάστηκα να κολλήσω σε έναν τοίχο για να περάσουν τα γαϊδούρια. Φοβήθηκα μην με πατήσουν».

«Δεν νιώθω την ανάγκη να ξαναπάω. Έχω δει πολύ καλύτερα νησιά στην Ελλάδα. Αν κάποιος θέλει κάτι πιο αυθεντικό, θα πρότεινα τη Μήλο, τα Κουφονήσια ή την Αμοργό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Πίτσα Παπαδοπούλου Chevron Left
Πίτσα Παπαδοπούλου: Τι συμβουλεύει τις νέες τραγουδίστριες
Φρικτός θάνατος σε μαγνητικό τομογράφο – Τον «ρούφηξε» λόγω αλυσίδας που φορούσε
Φρικτός θάνατος σε μαγνητικό τομογράφο – Τον «ρούφηξε» λόγω αλυσίδας που φορούσε Chevron Right